Alles over Katwijk - 'Zelden' klachten over parkeeroverlast rondom kerken op zondag
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Alles over Katwijk

'Zelden' klachten over parkeeroverlast rondom kerken op zondag

De gemeente ontvangt 'zelden' klachten over parkeeroverlast rondom en bij de kerken op zondag. Dat laat het college van burgemeester en wethouders (b&w) weten op vragen van Hart Voor Katwijk (HVK). De gemeente gaat dan ook geen ingrijpende stappen ondernemen om de overlast te beperken.

HVK zegt veel klachten binnen te krijgen over de parkeerproblematiek rondom de kerken tijdens de diensten op zondag. Volgens de fractie hebben bewoners klachten ingediend bij de gemeente, maar worden de meldingen niet serieus genomen. De problemen zouden zich vooral afspelen rondom de Ichthuskerk aan de Nachtegaallaan.

GOA's

De Gemeentelijke Opsporingsambtenaren (GOA's) hebben echter maar één klacht ontvangen over auto's die de stoep en het wegverkeer blokkeren. Meldingen op zondag worden alleen niet behandeld door GOA's, maar door de politie. Die kan vervolgens ook handhavend optreden, 'maar dit hangt wel af van de prioriteiten, die er op dat moment zijn', schrijft het college.

'Er wordt wel gehandhaafd door de politie, zeker als de veiligheid in het geding is. De politie handhaaft wat parkeerovertredingen betreft, als er sprake is van (parkeer)excessen waarbij gevaar voor de overige weggebruikers ontstaat, bij situaties waarin bereikbaarheid door hulpdiensten in gevaar komt en bij ernstige klachten.'

De parkeersituatie bij de kerken is al eerder besproken. De gemeente heeft toen een gesprek gevoerd met de kerken die daarna zelf actie hebben ondernomen. In kerkbodes is gevraagd 'rekening te houden met andere weggebruikers' en bij sommige kerken hebben kerkleden zelf de handschoen opgepakt om bezoekers te helpen bij het parkeren.

Geen groot probleem

Het college ziet dan ook geen 'groot probleem'. B&W willen nog wel onderzoeken bij welke kerken de klachten zich voordoen. Daarnaast wordt in het eerste kwartaal van 2018 opnieuw gesproken met de kerken, waarbij de parkeersituatie een aandachtspunt zal zijn.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>