Afbeelding
Foto: pr

ALGEMENE BESCHOUWINGEN: politiek spreekt zich uit over plannen college 2018

Politiek

De gemeenteraad van Katwijk praat, discussieert en besluit vanmiddag en vanavond over de begroting 2018 en de belastingverordeningen 2018. In de begroting stelt de raad vast welke activiteiten de gemeente in 2018 gaat uitvoeren en hoeveel geld daarvoor beschikbaar is. Voor 2018 is ruim 176 miljoen euro geraamd en het college stelt voor de belastingen over het algemeen met niet meer dan de inflatie te verhogen.

De vergadering is vanmiddag om 14.00 uur begonnen. De fracties geven in hun algemene beschouwingen hun opvattingen over de plannen voor 2018.

De vergadering wordt vanavond om 19.30 uur voortgezet. In dit vervolg gaan de fracties in op de andere fracties en op de reactie van het college. Ook bespreken zij dan hun voorstellen om de begroting te wijzigen en hun voorstellen voor het beleid.

De behandeling eindigt met besluitvorming over deze amendementen en moties, en over de begroting en de belastingverordeningen.
 

Belangstellenden zijn welkom

om op de publieke tribune in de raadzaal van het gemeentehuis naar de algemene beschouwingen en het debat te komen luisteren. Daarvoor hoeft u zich niet aan te melden. De vergadering is ook via RTV Katwijk te volgen.

De algemene beschouwingen van alle politieke partijen kunt u vandaag lezen in De Katwijksche Post en hier op deze website.

Uit de krant