Yordi Teijsse in actie. | Foto: OrangePictures

VVOG pakt punten op sportpark Nieuw Zuid

Quick Boys ging in eigen huis onderuit tegen VVOG. Na een half uur spelen kwam de ploeg uit Harderwijk tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Direct na de rust kwam Quick Boys weer op gelijke hoogte met VVOG om vervolgens alsnog een tegendoelpunt te incasseren waardoor weer een thuiswinst verloren ging.

Het resultaat van de laatste wedstrijden, waarin een serie van drie winstpartijen op rij werd neergezet, leek Quick Boys te inspireren direct op zoek te gaan naar winst in de wedstrijd tegen VVOG. Direct na aanvang van de wedstrijd zochten de blauwwitten het initiatief. Al in de tweede minuut van de wedstrijd leek Reda Charchouch Yordi Teijsse in staat te stellen de score te openen, de voorsprong bleef voorsprong nog uit.
Pas na tien minuten spelen waagde VVOG de eerste doelpoging, tot dusverre hadden de gasten zich nog maar spaarzaam vertoond op de speelhelft van Quick Boys. Kort daarop leek Quick Boys weer kansrijk te worden, Yordi Teijsse worstelde zich langs zijn tegenstander maar zag zijn doelpoging gekeerd door doelman Frans Koornberg die zich gaandeweg de wedstrijd steeds vaker zou manifesteren als sta in de weg bij de dadendrang van Quick Boys.
Quick Boys drukte VVOG in de verdediging, het spel speelde zich grotendeels af op de speelhelft van VVOG, dat met een handbalverdediging wist te voorkomen dat Quick Boys kon doordrukken. Voor VVOG moest het gevaar komen van de kant van Frank Hol. Moederziel alleen in de punt van de aanval was hij, omringd door meerdere blauwwitte verdedigers, in afwachting van de aanvoer van zijn medespelers.
Na bijna een halfuur spelen leek Yordi Teijsse de score te openen, zijn doelpoging ging alsnog teniet, Quick Boys hield er niet meer dan een hoekschop aan over waaruit de blauwwitten niet gevaarlijk konden worden. Juist in deze fase kwam VVOG tot scoren. Jesper Hogedoorn wist een van de spaarzame aanvallen van VVOG tot hoekschop te verwerken. Uit die hoekschop werd de boomlange Tim Muller bereikt die de bal de touwen in werkte. VVOG leerde zich kennen als tegenstander die maar weinig kansen nodig had om tot scoren te komen. De voorsprong smaakte naar meer. VVOG liet zich vaker zien op de speelhelft van Quick Boys maar kwam niet meer tot scoren.
Aan de andere kant leek Quick Boys tot de rust nog een aantal malen tot scoren te komen. Vanaf de linkerflank wist Madjer Lukoki Yordi Teijsse te bereiken, Teijsse kopte de bal in de handen van doelman Koornberg. Op slag van rust leek Teijsse weer kansrijk te worden, dit maal op aangeven van Yassire Hamdani, in dit geval kopte Teijsse de bal over het doel.
Na de rust kwam Quick Boys al snel weer op gelijke voet met VVOG. Reda Kharchouch scoorde nadat hij uit de rebound van een doelpoging van Yordi Teijsse in balbezit kwam. Frans Koornberg had daar geen antwoord op. Kort daarop leek Yordi Teijsse de score op te hogen, zijn doelpoging ging voorlangs het doel.
VVOG leek te kunnen profiteren van de ruimte die Quick Boys bood. Na vijf minuten spelen leek Jeffrey Arends te profiteren van weifelend optreden van de blauwwitte defensie, zijn doelpoging verdween over het doel. Aan de andere kant probeerde Quick Boys de score op te hogen. Halverwege de tweede helft vergrootte VVOG de zorgen voor Quick Boys door weer te scoren. Weer zag Quick Boys er defensief niet goed uit, waardoor Frank Hol kon profiteren, weer stond VVOG op voorsprong.
Quick Boys zette alles op alles om de score een draaglijker gezicht te geven. Massaal trokken de blauwwitten naar voren. Ondanks een spervuur van aanvallen waaruit de nodige hoekschoppen werden afgedwongen kwam Quick Boys niet meer tot scoren. Daar brachten ook de wissels die in de loop van de wedstrijd door beide coaches werd gebracht geen verandering meer in waardoor Quick Boys weer het onderspit dolf in een thuiswedstrijd.