Ouwersloot Snackbar Eetcafé jubileert | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Cees en Sjaak Ouwersloot zijn trots op hun zaak. | Foto: PvK.
Cees en Sjaak Ouwersloot zijn trots op hun zaak. | Foto: PvK. (Foto: Piet van Kampen)
Rijnsburg

Ouwersloot Snackbar Eetcafé jubileert

Morgen, vrijdag 27 oktober is het vijftig jaar geleden dat Cees Ouwersloot senior met zijn mobiele snackwagen de omgeving in trok om zijn snacks aan de man te brengen.

Door Piet van Kampen

Ook was hij op kermissen en markten paraat. Noordwijkers, Katwijkers, Wassenaarders en natuurlijk zijn eigen dorpsgenoten behoorden tot de klantenkring. Ouwersloot werd een begrip in Rijnsburg. Nu, vijftig jaar later, vieren zijn zonen Sjaak (36) en Cees (35) het jubileum waarvan zij hun klanten willen laten profiteren.

Er is in de loop der jaren veel veranderd in de wereld van een snelle hap of een 'samengestelde' sobere gemaksmaaltijd voor thuis. Vroeger was het assortiment snacks vrij beperkt. Met een patatje, kroketje, frikadelletje, een nasi- of bamieballetje zijn de belangrijkste producten wel zo'n beetje genoemd.

Langzamerhand kwamen er meer lekkere happen bij. 'Toen de kaassoufflé er bij kwam verkocht onze vader er maar één op een dag', lacht het tweetal. 'Tegenwoordig zijn het er tientallen'.

In 1970 opende vader Ouwersloot een bescheiden keetje – zoals de beide zonen het noemen- aan de Spinozalaan. Ondanks een vaste stek bleef ook de mobiele snackbar nog naar de diverse bestemmingen rijden, totdat de nieuwbouw gereed was.

In 2010 werd de huidige snackbar-eetcafé geopend. Een prachtig modern pand met veel ruimte. Zowel in het voorste gedeelte, waar de klanten hun keuze kunnen maken uit het smakelijk ogende assortiment, als aan de achterzijde. Die is ingericht met een fraaie bar en gezellige zitjes.

Tijdens mooie dagen kan men er ook op het ruime terras genieten van de producten, die gedeeltelijk in de eigen keuken worden bereid. Salades, saté, shaslick en shoarma zijn hier bekende voorbeelden van. Ook het Broodje Vlam doet het uitstekend. Nadat vader Ouwersloot de zaak aan de huidige eigenaren Sjaak en Cees had overgedragen, kwam hij nog regelmatig even een kijkje nemen totdat hij enkele jaren geleden overleed. De beide ondernemers weten zich omringd door een team van veertien medewerkers die de klanten met veel enthousiasme bedienen.

Jubilaris trakteert

Als op vrijdag 27 oktober het bedrijf exact vijftig jaar bestaat trakteert Ouwersloot haar klanten. Kroketten, frikandellen, bamie-en nasischijven en kaassoufflés worden dan voor slechts € 0,50 aangeboden. Dat wordt dubbel smullen zowel van de lekkernijen als van het zeg maar, 'terug in de tijd' prijsje. De tijd waarin Ouwersloot van mobiele snackbar tot het huidige prachtige horecabedrijf is geworden en al jarenlang een begrip is.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>