Ton Frissen wil met de gemeente praten over een nieuw cultuurcentrum.
Ton Frissen wil met de gemeente praten over een nieuw cultuurcentrum. Foto: PR

Initiatiefnemer Haringrock wil cultuurcentrum in Katwijk

Algemeen

Ton Frissen pleit voor een cultuurcentrum in Katwijk. De initiatiefnemer van Haringrock wil binnenkort met de gemeente en ondernemers om de tafel om zijn idee voor zo'n cultuurcentrum te bespreken.

Frissen ziet een multifunctionele plek voor zich met een theater, muziekschool, oefenstudio's, muziekcafé, restaurant en zalen voor feesten en evenementen. Allemaal onder één dak.

'De huidige locaties schieten te kort qua capaciteit of voldoen niet aan de geluidsnormen', schrijft Frissen in een brief waarin hij zijn idee bekend maakt. 'Katwijk groeit en een modern cultuurcentrum waar alles onder gebracht kan worden, is dan ook geen overbodige luxe meer.'

Volgens Frissen is een cultuurcentrum hard nodig nu Tripodia door de gemeente wordt verkocht aan de Baptistengemeente. Frissen: 'Hoe ik het voor ogen heb, is een veelzijdiger aanbod dan waar Tripodia in heeft voorzien. Maar met het verdwijnen van Tripodia is de urgentie alleen maar groter geworden'.

Concrete plannen en hoe het cultuurcentrum eruit komt te zien, wil Frissen nog niet delen. 'Je moet een kip niet storen als ie aan het broeden is.'

Uit de krant