Ui catcher | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Columns

Ui catcher

Beste lezers,

Wat een emotievolle weken hebben we toch achter de rug. Allereerst was er het overlijden van Eberhard van der Laan, burgermeester van onze hoofdstad, maar voor ons toch bovenal oud-Rijnsburger. Net als z'n vader, die destijds huisarts, verzetsman en wat al niet meer was hier in Rijnsburg; ook hij vanwege zijn inzet voor de mensheid uitzonderlijk geliefd. Dat werd de afgelopen weken wel duidelijk. Zaterdag jl. werd hij begraven en hingen ook hier de vlaggen halfstok. Jammer dat de klokken stil bleven, die hadden van mij wel geluid mogen worden, zeker hier in Rijnsburg, notabene z'n geboortedorp. Wordt het overigens niet eens hoog tijd dat wij hier in Rijnsburg een Van der Laan straat krijgen. Daarmee zouden vader en zoon op passende wijze worden geëerd. Nieuwe straten genoeg met al die bouwplannen. Dus dames en heren politici waarom horen we niet van u.

Daarnaast was er vorige week de verdrietige ontknoping in de zaak Anne Faber. Bijna 14 dagen lang was ze opeens de zus en dochter van half Nederland. Ik weet niet hoe u het hebt beleefd, maar ik vond het bijzonder spannende dagen met een onthutsend einde. Anne is er niet meer, maar haar vermissingzaak gaat nog heel wat, zo hoop ik althans, teweeg brengen.

En dan zondag! Ondanks het mooie weer waren de straten 's avonds uitgestorven. We moesten toezien hoe dorpsgenoot Ine Paauw het net niet redde. Toch maar mooi dat ze de halve finale wist te halen van dat populaire programma 'Heel Holland Bakt'. Ine, voor ons in Rijnsburg ben je gewoon nummer 1 geworden hoor. Bedankt voor al dat fraais dat je op tafel wist te toveren. Wie weet hoeveel mensen je hebt gemotiveerd om ook met hun talenten aan de slag te gaan. Na dit programma kon je een kanon afschieten op straat zonder iemand te raken. Heel Katwijk, op een enkeling na, zat gekluisterd aan de buis. Bijna anderhalf miljoen kijkers trok de documentaire Kuyt. Ja, Kuyt, Katwijker in hart en nieren. Zijn leven gevolgd in de laatste maanden van zijn voetbalcarrière, schetste een mooi beeld van een geweldige man. Ontwapend waren de beelden van z'n gezin geschoten in z'n huis in de Noordwijkse duinen waar z'n kinderen nog steeds, zo bleek, voor de middagboterham bidden. Kuyt doet meer dan voetballen, met z'n foundation zet hij zich ook in voor mensen die vanwege een beperking beduidend minder goed met de bal overweg kunnen. Hij steunt en support ze. Ontroerend waren de beelden vlak voor de wedstrijden waar hij via z'n mobieltje nog even een stukje uit de bijbel las en dan die oprechte tranen toen z'n vader ter sprake kwam. Z'n vader die hem alle ruimte gaf om een voetballer te worden, ook als dat betekende dat hij op de 'Dag des Heeren' moest gaan spelen. Tja, Kuyt, met recht een topper.

Reageren?
uicatcher@gmail.com

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>