Bakkie | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR
Columns

Bakkie

Communicatieadviseur|columnist Teuntje van Delft kijkt tweewekelijks met gevoel, scherpzinnigheid en humor naar de wereld om ons heen.

Koud

'Wij Nederlandse vrouwen moeten meer met onze uiterlijke verzorging bezig zijn en zorgen dat we interessant en lekker blijven voor onze mannen. Kortom, wij moeten zorgen voor een gezond seksleven.' Mijn als behang dienende televisie wordt ineens boeiend. De dame achter de tafel bij Humberto wordt enerzijds interessant en aan de andere kant denk ik, nee niet weer hè.
Weer één die het licht heeft gezien en vertelt 'hoe het beter kan'. Het zijn altijd van die types, die het heel goed weten en waarvan je later denkt; hoe is het mogelijk! Ik reik naar de afstandsbediening, maar wacht toch met wegdrukken. 'Hoeveel vrouwen kruipen niet in een oud
T-shirt achter hun man of denken dat het met een gezicht in de nachtcrème en 'pon uit het jaar kruik' voor hem nog iets is om naar uit te kijken. Nou zeg, dat zal lekker zijn. Net of die man voor ons niet iets te bieden moet hebben. Een strak lijf hoeft niet, maar een buik als een voetbal is ook niet nodig en…….. Okay bij de les blijven, want als je nog wat wilt leren, moet je nu luisteren. Het leven hoeft niet te bestaan uit louter 'behagen', maar naast werken, koken, wassen, strijken, poetsen, boodschappen doen en de administratie, wil het oog toch ook wat.
Daar heeft ze wel een punt. Of ik er naar uitkijk om zo maar elke keer besprongen te worden, dat is een ander ding. Maar er komen met: het is wel goed zo, is ook makkelijk.
Zo langzamerhand zie ik de humor van het hele verhaal wel in. En dat je daar zelfs een heel boek over kan schrijven, je dochters mee opvoeden en de mensen aan de tafel serieus knikkend kan meekrijgen, is helemaal fantastisch.
Nou valt het van die nachtcrème wel mee en krulspelden zijn er ook niet, maar de nachtoutfit zou wat spannender kunnen. Ik hou van zachte stoffen en dan kijk je soms meer naar praktisch dan naar spannend.
Dus ja, het is wel handig die hand in eigen boezem te steken en wellicht te horen, dat 'je er nog wel mag zijn in die outfit'. Ons dorp kent de meest mooie lingeriewinkels dus daar moet iets te vinden zijn, dat leuk is, zacht en een tikje spannend. Inderdaad, het wordt zelfs nog moeilijk om een keuze te maken. Maar het moet natuurlijk ook niet zo zijn, dat hij zich een hoedje schrikt.
Tamelijk verheugd over dit nieuwe avontuur koers ik richting huis. Toch wel grappig, ik kan het iedereen aanbevelen. Ook al valt het niet, je hebt er toch weer iets leuks bij. En ja hoor, 's avonds maar ineens de koe bij de horens gevat en benieuwd naar de uitwerking draal ik even bij het instappen van de echtelijke sponde. Waarbij mijn echtgenoot gehaast van de badkamer in bed schuift en zonder kijken zegt; 'Brr, het wordt een koude nacht. Ik zou wat warms aantrekken als ik jou was.'
Als het mis gaat, heb ik het in elk geval geprobeerd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>