Ine was gisterenavond te gast bij 'Smaakt naar meer'. | Foto: CvdS.
Ine was gisterenavond te gast bij 'Smaakt naar meer'. | Foto: CvdS. Foto: Carin van der Spijk

Ine: 'Ik ben een trotse verliezer'

Algemeen

En dan is het voorbij……….

De Rijnsburgse Ine Paauw-van der Plas (44) is een van de deelnemers van Heel Holland Bakt. In deze rubriek vertelt Ine over haar ervaringen.

Ine is al weken te zien als één van de bakkers in Heel Holland Bakt. Daar kwam afgelopen zondagavond een einde aan. Ze strandde in de Halve Finale van het bakprogramma. Ruim drie miljoen mensen zagen Ine verliezen.

Ine over de laatste aflevering: 'De voorbereidingen voor de halve finale waren extra spannend. Het hing erom, als je zo ver gekomen bent, wil je naar de finale! Met een goed gevoel reed ik naar Maarsbergen, jurkjes mee en gaan. Na een korte briefing duiken we meteen de tent in met de eerste opdracht: een Saint Honoré taart. Het bleek een Franse klassieker te zijn met een bladerdeeg bodem, waar gevulde soesjes opgezet worden. De soesjes moeten gedoopt zijn in karamel. In het midden een opgespoten werk van crème Chibouste. Complex taartje dus. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven door mijn favoriete smaken pistache en framboos te gebruiken. Een verrukkelijk resultaat, al zeg ik het zelf.

De technische opdracht werd een Esterhazy taartje uit Hongarije… Een klein taartje met 5 technieken in wel heel weinig tijd.

Tja en dan de Spektakel opdracht. Helaas betekende deze opdracht het einde van mijn geweldige Heel Holland Bakt avontuur. Met de opdracht, Decoratie beslag, maakte ik een 'Back in Dubai' taart, gevuld met de heerlijke Arabische smaken uit mijn jeugd. Ik ben op gegroeid in Dubai waaraan ik hele warme herinneringen heb. Jammer genoeg was mijn vulling nog niet opgesteven, en liep deze uit de naad… zo zie je maar. Eén klein foutje en je moet naar huis. Maar wat was het ongelofelijk leuk!

Ik ben een trotse verliezer. Ik heb mooie dingen gemaakt. Het meest trots ben ik misschien wel op het nougatine vogelhuisje. Ik heb er twee nachten voor doorgehaald, maar het bleef misgaan. De allerlaatste plaat lukte, ik heb er één vogeltje uitgestoken, en toen moest ik door naar de tent. Ik was zo blij met het resultaat. Ik heb steeds geprobeerd veel verschillende technieken toe te passen om maar te laten zien wat ik in huis had. Daarmee heb ik de lat voor mezelf misschien soms wat te hoog gelegd. En ook al was het soms moeilijk, ik heb vanaf het eerste moment genoten.

Na de opnames heb ik wel drie weken nodig gehad om uit die snelle modus te komen en weer te kunnen ontspannen. Alle opdrachten heb ik nog een keer gemaakt'.

Inmiddels is Ine geland en is het gewone leventje weer begonnen. De enthousiaste Ine zit vol plannen. Afgelopen week is haar website online gegaan. Je kan bij haar taarten bestellen en genieten van een heerlijk diner. Voor meer informatie kijk op: www.inepaauw.nl.

Uit de krant