Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Zorgen zwemclub over toekomst in nieuwbouw

Algemeen

Het bestuur van de zwem- en poloclub Katwijk heeft zorgen over haar toekomst in de nieuwe zwembadaccommodatie, die op het moment wordt gebouwd naast het huidige complex. Het bestuur van de dit jaar jubilerende waterpoloclub (50 jaar) stuurt deze week nog een brief naar de gemeente, waarin het zijn zorgen uitspreekt.

Voorzitter Age Seinstra laat aan De Katwijksche weten dat die brief als onderwerp 'Zorgen over continuïteit Z&Pc Katwijk' meekrijgt. De zwemclub krijgt volgens hem op dit moment 'slechts 80 procent zwemwater aangeboden tegen een substantieel hogere prijs dan de huidige uurprijs'.

Huur

Er bestaat bij het bestuur ook het vermoeden, dat de huur van de nieuwe clubruimte 'niet marktconform is' en bijna het dubbele gaat bedragen in vergelijk met die van bijvoorbeeld de clubruimte van basketbalvereniging Grasshoppers. Het is nog slechts een vermoeden, omdat er volgens de voorzitter krap een half jaar voor ingebruikname 'nog geen concrete aanbieding is' van het Sportbedrijf Katwijk, de exploitant van de sportaccommodatie. Het bestuur wil ook duidelijkheid over het doelgroepen- en subsidiebeleid voor de komende jaren.

Uit de krant