Het eerste exemplaar van 'De Familie Duinen' was voor Leendert de Vink.
Het eerste exemplaar van 'De Familie Duinen' was voor Leendert de Vink. Foto: Piet van Kampen

Adri van Beelen brengt nieuw boek uit: 'De Familie Duinen'

Algemeen

'Het is een mix van feiten en fictie', zo lichtte Adri van Beelen zijn nieuwe boek toe tijdens de overhandiging van het eerste exemplaar aan Leendert de Vink. Deze korte ceremonie vond vorige week vrijdagavond plaats in de meest denkbare Katwijkse ambiance, het Katwijks Museum.

Door Piet van Kampen

Het is niet het eerste literaire werk dat van de hand van de auteur/journalist verschijnt. Eerder al kwamen onder andere De Vrouwenverzamelaar, Verborgen, Celeste, De Verlosser en Het Medicijn – om maar een paar voorbeelden te noemen - van hem uit. De nieuwste uitgave is De Familie Duinen, een bundeling van zijn feuilletons die hij van 2015 tot eind 2016 in De Katwijksche Post publiceerde. Het idee om zijn wekelijkse literaire bijdragen te leveren ontstond tijdens een gesprek bij Uitgeverij Verhagen. Het vervolg hierop was om alle, ruim zestig gepubliceerde stukken tot een boek te bundelen.


Voorafgaand aan de uitreiking van het eerste exemplaar hield de schrijver op z'n 'Van Beelens' een korte inleiding die doorspekt was met de nodige dosis humor. Zo imiteerde hij criticus Maarten van Rossum en het Katwijkse typetje Tante Leu. Van Beelen heeft destijds voor de toenmalige VLOK ook programma's gemaakt waarvan SBS er ook een viertal heeft uitgezonden. De auteur lichtte een tipje van de sluier op over de inhoud van het boek dat is gebaseerd op het leven van een Katwijks gezin waarin zijn vader en moeder voor een deel zijn inspiratie vormden. Belangrijke gebeurtenissen uit de vorige eeuw passeren de revue. Katwijkse namen, straten en gebouwen ontbreken niet en vooral voor de oudere lezers is het een must om het aan te schaffen.


Leendert de Vink

Waarom het eerste exemplaar voor Leendert de Vink? Van Beelen: 'Leendert heeft met zijn proefschrift en onderzoeken Katwijk weer op de kaart gezet en heeft een warm hart voor het dorp. Hij is ook bezig met het Katwijks woordenboek dat volgend jaar verschijnt', licht de auteur zijn keuze toe. Het boek telt 160 pagina's en kost 14,50 euro en in elke boekhandel te koop. ISBN 978-90-5997-252-0.

Uit de krant