Gerard Herbrink ontvangt het keurmerk van Nicoline van den Berg.
Gerard Herbrink ontvangt het keurmerk van Nicoline van den Berg. Foto: Adrie van Duijvenvoorde

DSV 'trots' op gouden keurmerken in tijden van bezuinigingen

Algemeen

DSV | verzorgd leven heeft vandaag vijf gouden PREZO keurmerken ontvangen. Het is de derde keer dat de Katwijkse zorginstelling de keurmerken in ontvangst mocht nemen. Een knappe prestatie, vindt directeur-bestuurder Gerard Herbrink.

Herbrink: ´Een keurmerk ontvangen is één ding, maar het vervolgens behouden is wat anders.´ Het goud werd in het bijzijn van alle locatiemanagers op de locatie Parledam uitgereikt door Nicoline van den Berg van Perspekt, die de zorginstelling beoordeeld heeft. DSV is in februari een week lang grondig door de molen gehaald door de stichting.

Perspekt

Perspekt verleent het PREZOkeurmerk in de zorg aan onder andere instellingen voor verpleging en verzorging. Door middel van audits beoordeelt Perspekt of een organisatie het gouden, zillveren of geen PREZOkeurmerk krijgt. Als het resultaat zeer goed uitpakt wordt een organisatie beloond met het 'gouden' PREZOkeurmerk  van Stichting Perspekt. In 2014 ontving DSV al vijf gouden keurmerken voor alle locaties. Het keurmerk blijft drie jaar geldig, waarbij er elk jaar een tussentijdse toetsing plaatsvindt.

Medewerkers en cliënten zijn ondervraagd en het personeel is getest op haar vaardigheden en professionaliteit.

Van den Berg merkt in het eindrapport vooral op dat de maatschappelijke betrokkenheid van de Katwijkse zorginstelling erg groot is. 'Je ziet het overal in de organisatie terugkomen', vertelt ze. Van den Berg roemt daarnaast de verbinding met het dorp en de persoonlijke aandacht voor cliënten. Ook is de vernieuwing van de panden niet onopgemerkt gebleven.

Herbrink is trots op de ongeveer 800 medewerkers. 'Dit is alleen mogelijk dankzij de grote betrokkenheid van al onze medewerkers. De directeur-bestuurder is trots, 'want het is niet makkelijk geweest met alle bezuinigingen'. 'Ondanks alle bezuinigingen hebben we toch kunnen voldoen aan alle kwaliteitseisen.'

De ontvangst van de gouden keurmerken wordt in november met een groot feest voor alle medewerkers gevierd.  

Uit de krant