Gezegend diamanten huwelijk voor Wim en Nellie | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Wim en Nellie van der Plaat al 60 jaar getrouwd.
Wim en Nellie van der Plaat al 60 jaar getrouwd. (Foto: Piet van Kampen)
Rijnsburg

Gezegend diamanten huwelijk voor Wim en Nellie

'Elkaar respecteren en aanvaarden'

Het echtpaar Wim van der Plaat (86) en Nellie van der Plaat-Koelewijn herdacht afgelopen maandag de dag dat zij zestig jaar geleden elkaar de ringen omschoven. In alle rust genieten zij nu van hun fraaie appartement in het Westerpark.

Door Piet van Kampen

Wim werd in Boskoop geboren en Nellie in Katwijk aan de Rijn. Zij keken elkaar voor het eerst in de ogen tijdens een vakantieweek in Noordwijk. Nellie werkte in de verpleging in het Diaconessenhuis in Leiden en Wil, de zus van Wim, had hetzelfde beroep. Wim bezocht haar op het vakantieadres waar zijn latere bruid ook verbleef. Het liefdesvlammetje brandde aanvankelijk nog niet volop, maar na een paar jaar werd de verbintenis voor het leven bezegeld. 'Ik heb er rustig over nagedacht', glimlacht Wim.

Na het huwelijksfeest in De Roskam trok het stel in bij vader Koelewijn aan de Nieuwe Duinweg. Drie dochters Lia, Jacomine en Irene zagen er het levenslicht en de vierde telg, Erica werd in de Hoorneslaan geboren waar het gezin inmiddels woonde. Na twintig jaar Melkweg betrok het echtpaar het appartement in het Westerpark. Zij werden ook gezegend met 11 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. De tekst tijdens hun trouwdienst staat in het geheugen gegrift: 'Ik zal u zegenen en zal u tot zegen zijn'. Het werd een gezegend huwelijk.

Koninklijke onderscheiding

Wim verdiende de kost op het PTT kantoor in Katwijk aan Zee. Nel voedde de kinderen op en later werkte zij ook nog een aantal jaren bij het Kraamcentrum. Het paar genoot samen van vakanties in diverse Europese landen en Israël.

Vanwege 40 jaar trouwe dienst bij de PTT en vrijwilliger-bestuurslid van het Hervormde schoolbestuur, de vroegere RPF en de diaconie van wijkgemeente Hoornes werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het stel is nog steeds gek op elkaar en zorgzaam. Elkaar respecteren en aanvaarden is hun levensmotto.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>