Entree Hoftuinplein zo gezellig mogelijk maken | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Rijnsburg

Entree Hoftuinplein zo gezellig mogelijk maken

Een nieuwe entree en indeling van het Hoftuinplein krijgt een rustige groene uitstraling, met vaste planten in borders die in het voorjaar en zomer voor kleur zorgen. Eind november 2018 hoopt men dit gerealiseerd te hebben.

De herinrichting van het plein is nodig om het winkelcentrum In de Hoftuin aantrekkelijker te maken en zo een volwaardig winkelhart met gevarieerd winkelaanbod voor Rijnsburg te blijven. In maart van dit jaar was er al een informatiebijeenkomst waarbij de betrokkenen hun ideeën, op- en aanmerkingen hebben gemaakt op het eerste ontwerp. De gemeente heeft hier naar geluisterd en maandagavond werd in De Burgt het definitief ontwerp gepresenteerd aan bewoners en winkeliers.

Het heeft iets langer geduurd omdat er zowel een bodemonderzoek als een aanvullend parkeeronderzoek heeft plaatsgevonden. De 120 parkeerplaatsen waar de gemeente bij de nieuwe plannen van uitgaat is volgens hen voldoende. Er is een parkeerpiek op zaterdagmiddag tussen 12.00 en 15.00 uur.

Wethouder Klaas Jan van der Bent meldde dat het plan 'wel ietsjes duurder' is geworden. 'Dit heeft te maken met het afkoppelen van het hemelwater, wat in de plannen is meegenomen. Een systeem waarbij het regenwater niet naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie wordt gebracht, maar de grond in gaat waar het ook als neerslag terecht komt', aldus Van der Bent. De gemeenteraad moet over deze extra kosten nog toestemming geven.

De plannen pakken niet voor iedereen positief uit. De bewoners van de Fresiastraat zijn niet blij met de uitrit tegenover hun woning. 'De lichten van auto's schijnen in onze ramen. Ook de veiligheid komt dit niet ten goede, ze rijden nu ook al over de stoepen'. De gemeente heeft hier naar gekeken, maar is tot de conclusie gekomen dat dit de beste oplossing is. 'We laten de uitrit iets oplopen, zodat de lichten van de auto minder is', aldus een medewerker van de gemeente.

De bedoeling is om na de bouwvakvakantie 2018 met de werkzaamheden te starten. Eind november 2018 moet alles gereed zijn, zodat de consument de boodschappen voor en in de feestmaand zonder overlast in De Hoftuin kan blijven doen. Alleen het archeologisch onderzoek kan vertraging in de plannen opleveren.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>