Alles over Katwijk - Katwijk hijst regenboogvlag
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: evdv

Katwijk hijst regenboogvlag

De regenboogvlag wappert vandaag voor de derde keer aan de Zeeweg in Katwijk. De vlag wordt ieder jaar gehesen voor de internationale Coming Out Day. Een dag die aandacht vraagt voor homo's, lesbiennes en transgenders.

De vlag werd woensdagochtend in het bijzijn van enkele raadsleden in de mast gehesen.

In 2015 was er een hoop ophef over het hijsen van de vlag. Het college van burgemeester en wethouders wilde de regenboog toen in de kast laten, maar dat leverde kritiek op van een aantal raadsleden. Er werd door Hart Voor Katwijk een motie ingediend om het symbool alsnog te hijsen, maar deze werd verworpen.

Uiteindelijk werd er toch een compromis gesloten. De vlag mocht niet boven het gemeentehuis, maar wel aan de overkant van de straat aan een gemeentelijke vlaggenstok.

De vlag heeft het daar toen niet lang volgehouden. Diezelfde dag nog was hij plotseling verdwenen.

Vorig jaar werd de vlag zonder al te veel aandacht in de mast gehesen.

Reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>