Denise van Dijk heeft de voormalige koffietent Tosti's & Tea omgedoopt tot Caffé Blondy.
Denise van Dijk heeft de voormalige koffietent Tosti's & Tea omgedoopt tot Caffé Blondy. Foto: PR.

Nieuw koffiehuis in Dwarsstraat

Algemeen

Zo ben je dierenverzorgster bij Avifauna. En zo ben je sinds vorige week de trotse eigenaar van een koffiehuis aan de Dwarsstraat in Katwijk. Voorheen Tosti & Tea, nu Caffé Blondy. Specialiteit: taarten, cupcakes en brownies. Mensen met een voedselallergie kunnen proeven van lekkernijen.

Denise van Dijk (25) leeft in een wereld van uitersten. De Katwijkse zag geen toekomst meer in de  dierenverzorging en wilde een andere weg inslaan: de horeca. Ze moest geduld hebben. De kans voor zichzelf te beginnen deed zich eindelijk in het voorjaar aan. Van Dijk pakte de mogelijkheid met beide handen aan.

De omgeving is blij met de nieuwe aanwinst. Van Dijk: 'Dit heeft hier een buurtfunctie. Toen we hier aan het verbouwen waren, kwamen er al mensen vragen wanneer we open gingen. Ze kwamen bij de opening doosjes met chocolade brengen. Dat is toch lief'.

Denise van Dijk wil zich met Caffé Blondy onderscheiden. Ze wil ook aandacht voor mensen die een voedselallergie hebben. 'Die heb ik zelf namelijk. Dus weet ik waar ik het over heb. Bijna al het gebak is zuivelvrij en één brownie is zuivelvrij en glutenarm. Die zijn lekker hoor, je proeft het er niet van af.'

De tosti's, het succes van de vorige eigenaar, blijven op de kaart staan van Caffé Blondy. Van Dijk brengt wel een vegetarische variant in.

Uit de krant