Alles over Katwijk - Jeu de boulesbaan officieel in gebruik genomen
Logo allesoverkatwijk.nl
Ton Diepenhorst en Ton de Waal onthulden samen het verenigingslogo. | Foto: Piet van Kampen
Ton Diepenhorst en Ton de Waal onthulden samen het verenigingslogo. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)

Jeu de boulesbaan officieel in gebruik genomen

Er werden de afgelopen maanden al heel wat stalen knikkers op de jeu de boulesbaan geworpen, maar vorige week zaterdag werd onder grote belangstelling het fraaie complex naast sporthal Cleijn Duin officieel in gebruik genomen. Ton Diepenhorst en Ton de Waal onthulden samen het verenigingslogo.

Door Piet van Kampen

Een mooi moment voor de beide mannen die aan de wieg van de oprichting van de Katwijkse Jeu de boulesclub stonden. Zes jaar lang hebben zij gestreden om hun wens te realiseren en in mei van dit jaar werden de veertien banen voor het eerst betreden. Reeds toen bleek dat deze club in een behoefte voor de hele gemeente Katwijk voorziet.

Het uit Frankrijk overgewaaide gezelschapsspelletje wordt ook in ons land steeds populairder en het zijn met name de senioren die er veel vertier in vinden. Voorzitter Ton Diepenhorst onderschreef dit ook in zijn welkomstwoordje. 'De behoefte om dit mooie spelletje te spelen erg groot is en dat blijkt wel uit het grote aantal leden dat zich in deze korte tijd heeft aangemeld,' zo begon hij zijn toespraak. 'Het is een aanwinst voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en wij verwachten nog een stijgend aantal leden. Jeu de boules is een aparte sport die op jonge en tevens oudere leeftijd gespeeld kan worden. Het zal niet lang meer duren dat jeu de boules ook een Olympische sport is'.

Op naar de honderd

Wethouder Krijn van der Spijk constateerde in zijn op hem bekende wijze luchtig dat een enthousiaste groep mensen hier aan het werk is. 'Jullie zijn de afgelopen zes jaar doortastend geweest en hebben geduld gehad,' richtte Van der Spijk zich tot de beide 'Tonnen' die baanbrekend werk hebben verricht. 'Het is fantastisch voor de gemeente Katwijk en nu op naar de honderd leden. Het is een gezellige boel hier en misschien komt er nog wel eens een Olympische kandidaat uit voort,' schetste hij met een glimlach.

De vereniging heeft ook een eigen clubhuis. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij ton.vanderwaal@ziggo.nl.

Reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>