Alles over Katwijk - Wethouder geeft startsein werkzaamheden centrum
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: EvdV

Wethouder geeft startsein werkzaamheden centrum

Wethouder Jacco Knape heeft vandaag op het Andreasplein het startsein gegeven voor de werkzaamheden die komende tijd in het centrum gepland staan.

Het Andreasplein ligt al aardig over hoop voor de herinrichting en daar konden kinderen (en raadsleden) vanmiddag gretig gebruik van maken. Op het plein was een zandparcours uitgezet met mini-quads voor de kinderen.

Informatiepunt

Vanaf dinsdag 10 oktober opent de gemeente een informatiepunt Aantrekkelijk Centrum in een deel van het DunaAtelier aan de Voorstraat. Iedereen die vragen heeft over het plan Aantrekkelijk Centrum kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 15.00 – 17.00 uur langskomen.

Tot 1 april 2018 is het informatiepunt in het DunaAtelier ook de nieuwe locatie voor het spreekuur van de wijkregisseur en wijkagent van Katwijk aan Zee. De dag en het tijdstip blijven hetzelfde, namelijk op donderdag van 15.00 tot 16.00 uur. Wie niet in staat is het inloopspreekuur te bezoeken, kan bellen voor een afspraak. Neem hiervoor contact op met André Veenstra: telefoon: (071) 406 50 00.

Project Aantrekkelijk Centrum

De herinrichting van het centrum is gestart. Eerst is het Andreasplein aan de beurt en vanaf januari de Princestraat, Voorstraat en Badstraat. Het project moet voor 1 april 2018 klaar zijn.

In het centrum van Katwijk aan Zee moeten de verblijfskwaliteit en de leefbaarheid voor bewoners, bezoekers en ondernemers beter worden. Hier is een herinrichtingsplan voor gemaakt. In dit plan is ook opgenomen dat de parkeerplaatsen in de Princestraat en op het Andreasplein verdwijnen. Na de herinrichting moet er onder andere meer ruimte zijn voor wandelend publiek, meer groen, minder auto's en is er een verbeterde bestrating.

Reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>