Alles over Katwijk - Bruggen RijnlandRoute definitief dicht
Logo allesoverkatwijk.nl
Rijnlandroute impressie
Rijnlandroute impressie (Foto: provincie zuid holland)

Bruggen RijnlandRoute definitief dicht

De Torenvlietbrug en de brug in de A44 over de Oude Rijn worden definitief dichtgehouden. Gemeente Katwijk en een aantal ondernemers hadden bezwaar gemaakt, maar Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland wijkt niet af van haar besluit.

Beide bruggen worden verdubbeld in kader van de RijnlandRoute, een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden.

De gemeente Katwijk is ervan overtuigd dat het vastzetten van de bruggen 'voor flinke economische schade kan zorgen voor een aantal bedrijven dat gebruik maakt van grote transporten over het water'. 

Maar het open houden van de bruggen is volgens de provincie geen goed idee. Dat leiden tot 'vertraging van het project, extra verkeershinder en een kostenverhoging die niet opweegt tegen de (economische) nadelen'. 

De provincie had haar beslissing de bruggen vast te zetten in 2014 gebaseerd op een globale kostenraming. Naar aanleiding van vragen uit Provinciale Staten is toegezegd om zodra de aannemer van het eerste deel van de RijnlandRoute bekend is, nog een keer om een begroting te vragen.

De nieuwe begroting uit augustus 2017 is in lijn met de eerdere kostenraming, waardoor Gedeputeerde Staten besloten heeft om niet af te wijken van haar eerdere besluit.

Reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>