Ui Catcher | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Columns

Ui Catcher

Verbeelding

Het eerste deel van deze column gaat even niet over ons dorp maar over Amerika.

Op het moment dat ik dit schrijf zie ik op TV beelden van een afschuwelijk schietpartij in Las Vegas. De teller staat al op 58 doden en 500 gewonden. Het is niet de eerste en zal ook niet de laatste schietpartij zijn die het land mee moet maken, alleen de omvang is dit keer enorm. In Amerika zijn meer wapens te vinden dan mensen. Dat heeft alles te maken met de grondwet waarin verankerd ligt dat iedere Amerikaan het recht heeft om zichzelf te verdedigen, ja ook met een wapen. Maar hoe kun je jezelf verdedigen tegen een gek die vanaf de 32ste etage van een hotel zijn machinegeweren op je leeg schiet.

Tja, er zullen als de rust is weer gekeerd weer talloze pogingen worden gedaan om het wapenbezit terug te dringen. Maar met een president die zelf verzot is op geweld, gaat dat nooit lukken. Nee, die weet met z'n gedrag steeds vaker conflicten op te roepen in plaats van te kalmeren. Ik weet niet hoe u er over denkt.. maar ik houd mij hart vast.

In Rijnsburg is vorige week bouwplan Hof van Rijnsburg gepresenteerd. Op het voormalige Garage Dijksman terrein zullen over een klein jaar wellicht al de eerste contouren te zien zijn van een fraai appartementen complex. Bij de naam Hof van Rijnsburg ga je denken aan een sfeervol bloemrijk Hofje met kleine huisjes waar senioren hun oude dag doorbrengen; maar nee hoor het worden opnieuw appartementen. Het begint hier een beetje op de Bijlmer te lijken hoorde ik onlangs iemand zeggen, zo ontzettend veel hoogbouw. Er zal een markt voor zijn denk ik dan, maar gelukkig met al die appartementen ben ik beslist niet.

Ik ben overigens niet de enige want de interesse voor nieuwbouwwijk De Horn, met bijna alleen maar laagbouw is overweldigend. Ook voor de laagbouw van Oegstgeest aan de Rijn, op de grens van Rijnsburg is veel belangstelling. In eerdere columns heb ik regelmatig aandacht geschonken aan de invulling van o.a. lege plekken in ons dorp. Op die plaatsen zouden Hofjes niet misstaan. Nu aan mijn oproep is gehoor gegeven. Sinds kort hebben we twee Hofjes aan de Collegiantenstraat.

Hofjes? Ja, met heel veel verbeelding. Hoe dan ook ik zie de bewoners er nog geen gemeenschappelijk bloemen of moestuin aanleggen maar wellicht vergis ik mij daarin. Een groep enthousiaste oude knarren die onlangs op het gemeentehuis van zich hebben laten horen op zoek naar een bouwlocatie, zou er eens een kijkje moeten nemen. Is dit wat ze bedoelen of wordt het toch meer iets zoals het plan Calla in nieuwbouwwijk De Bloem? Wat gaat het worden…Dat hangt maar van een ding af: wat je te besteden hebt. Gelukkig hebben steeds meer ouderen dat meer dan ooit te voren.

Reageren?
uicatcher@gmail.com

                        

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>