Alles over Katwijk - Katwijk in top 10 hoogste hondenbelasting
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Katwijk in top 10 hoogste hondenbelasting

Gemeente Katwijk hanteert één van de hoogste hondenbelastingen in Nederland. De gemeente staat met het tarief van 107,64 euro op plaats 9 in de lijst met alle 390 gemeenten. 

De gemeenten Noordwijkerhout (6) en Noordwijk (10) hebben ook een plekje in de top 10 weten te bemachtigen.

Hondenbaasjes zijn in Gorinchem het meeste geld kwijt. Inwoners betalen daar 124 euro aan hondenbelasting. In 143 gemeenten hoeven hondenbezitters helemaal géén belasting te betalen voor hun viervoeter.

Houders van honden in de gemeente Katwijk zijn verplicht aangifte te doen bij de de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR). De gemeente laat regelmatig huis-aan-huis controleren of er honden aanwezig zijn die niet zijn aangegeven.

De gemeente is niet verplicht om de opbrengst te gebruiken voor hondenvoorzieningen of het opruimen van hondenpoep. Dat kom doordat de hondenblasting een 'algemene belasting' is. De gemeente Katwijk schrijft op haar website dat 'meer dan 60 procent van de opbrengst van de hondenbelasting besteed wordt aan de kosten die de gemeente maakt voor het hondenbezit'.

Bron: https://www.actiecode.nl/kosten-huisdieren

Reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>