Alles over Katwijk - Kernramppillen voor Katwijkse kinderen
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Kernramppillen voor Katwijkse kinderen

Katwijkse kinderen en jongeren tot 18 jaar krijgen tussen dinsdag 10 en donderdag 24 oktober jodiumtabletten opgestuurd van de Rijksoverheid.

De Rijksoverheid verspreid de jodiumtabletten in gemeenten die binnen een cirkel van 100 kilometer van een kerncentrale liggen. Voor Katwijk geldt dat het binnen die grens ligt van de kerncentrales in het Zeelandse Borssele en Belgische Doel. Noordwijkerhout, Lisse en Hillegom vallen buiten die grens en krijgen dus geen tabletten.

De tabletten moeten voorkomen dat het lichaam radioactief jodium opneemt bij een eventueel ongeval met een kernreactor.  

De pillen worden opgestuurd naar mensen tot en met 40 jaar die binnen de 0 tot 20 kilometer van een kernreactor wonen. En huishoudens met kinderen tot 18 jaar die binnen de 20 tot 100 kilometer van een kernreactor wonen. Het verschil heeft te maken met de afstand van de kernreactor, de leeftijd en de werking van de schildklier. Hoe verder van de kernreactor hoe lager de mogelijke blootstelling aan radioactief jodium. En hoe ouder iemand is, hoe kleiner de kans op het ontwikkelen van schildklierkanker door radioactief jodium.

Reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>