Alles over Katwijk - Politiekids Duinroos staan te trappelen
Logo allesoverkatwijk.nl
De taak van de politiekids van de Rutgersschool zit erop. Vandaag dragen ze hun hesje en petje over.
De taak van de politiekids van de Rutgersschool zit erop. Vandaag dragen ze hun hesje en petje over. (Foto: Gemeente Katwijk)

Politiekids Duinroos staan te trappelen

36 kinderen van groepen 6a & 6b van de Duinroosschool in Katwijk worden vanmiddag officieel beëdigd als Politiekids. Burgemeester Cornelis Visser ontvangt de kinderen en hun ouders aan het begin van de middag in de Raadzaal van het gemeentehuis. Leidinggevende Mark Jansen van de politie Katwijk doet de installatie. De kinderen worden daarmee de zesde lichting Politiekids in de gemeente.


Kinderen zijn dol op buitenspelen, lekker rennen en ravotten en hun energie op een actieve manier kwijtraken. Zij weten dan ook heel goed waarom het vervelend is als er in de buurt van de school te hard wordt gereden en verkeerd wordt geparkeerd. En waarom het gevaarlijk is als fietsers over de stoep rijden. En waarom het prettig is als het schoon is op het trapveldje en op de stoep.

Bij de Duinroosschool in Katwijk kunnen ze hierover meepraten. Deze onderwerpen hebben de kinderen zelf aangedragen als problemen in de buurt van de school.


Leefbaarheid

Politiekids betrekt kinderen bij de leefbaarheid van hun omgeving. Met een stoere pet op en herkenbaar vest aan voeren de kinderen elke maand een actie uit. Daarbij spreken zij vanuit hun eigen belang en hun eigen beleving volwassenen aan op de regels in de openbare ruimte.

De kinderen bedenken samen waar de actie over gaat en wat ze hierover aan volwassenen willen vragen. Hier wordt een flyer van gemaakt. Ook gaan ze oefenen, hoe ze bij een actie in gesprek gaan met fietsers en automobilisten.


Beëdiging

Tijdens de beëdiging beloven de kinderen om 'goede politiekids' te zijn, waarna ze de pet en het hesje ontvangen. En dan zijn ze klaar voor hun eerste actie. Dat wordt een actie over het verkeer. Dat moet volgens de kinderen van de Duinroosschool echt een heel stuk beter dan het nu is.

reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>