Noor Driessen maakte twaalf punten voor Grasshoppers. | Foto:  PR
Noor Driessen maakte twaalf punten voor Grasshoppers. | Foto: PR

Grasshoppers Dames verliezen ondanks bliksemstart

Dit weekend was het startschot van de Vrouwen Basketbal League waarin Dames 1 van Solar-systemen Grashoppers het in Barendrecht op moest nemen tegen Renes/Binnenland. Gezien de personele bezetting was de thuisploeg vooraf de favoriet.

Het jonge en door blessures gehavende team van coach Rick Driessen, er stonden maar 7 speelsters op het wedstrijdsheet, begon verrassend sterk en was het grootste gedeelte van de wedstrijd zelfs de bovenliggende partij. Na een Katwijkse voorsprong bij rust van 29-35 weet de thuisploeg het personele overwicht pas in het laatste kwart uit te buiten en blijven de punten uiteindelijk toch in Barendrecht (68-58).

Een bliksemstart van Grasshoppers zorgt voor een 0-9 stand op het scorebord en dwingt de thuisploeg halverwege het eerste kwart in een time-out. Binnenland doet daarna wel wat terug (11-13) maar de Katwijkse aanval weet in die periode steeds de ruimte in de Barendrechtse verdediging te vinden en kan daardoor toch weer uitlopen. Via 16-27 aan het einde van de eerste periode naar een maximale voorsprong van 15 punten (19-34) halverwege de tweede. Voor rust stokt het scoren aan Grasshoppers-kant ietwat en krijgt Binnenland de gelegenheid de achterstand te verkleinen. Ruststand 29-35.

De eerste score in de tweede helft is voor Grasshoppers maar drie rake afstandsschoten binnen korte tijd brengen Binnenland voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding. Aan het einde van het derde kwart is er nog wel een kleine Katwijkse voorsprong (45-46) maar ogenschijnlijk gaan de kleine rotatie en de foutenlast langzaam maar zeker hun tol eisen. Met een 9-0 run lijkt Binnenland de wedstrijd naar zich toe te trekken (58-48). Grasshoppers doet met 2 scores nog wel wat terug maar heeft de kracht niet meer om het gaatje te dichten waardoor de thuisploeg de wedstrijd kan uitspelen en de overwinning mag vieren. Eindstand 68-58.
Topscores bij Grasshoppers waren Deborah Vos en Noor Driessen met 14 en 12 punten terwijl bij Binnenland Gabrielle v.d. Bosch en Jantine Kraak met 26 en 21 punten in de dubbele cijfers eindigden. Positief verder om te melden was het prima competitiedebuut van jeugdspeelster Alissa van der Plas.

Aanstaande zaterdag 7 oktober is de eerste thuiswedstrijd in sporthal Cleijn Duin. Tegenstander is dan Lekdetec.nl en de aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur.