De Duinroos is een van de basisscholen die op 5 oktober meedoen aan de landelijke staking. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De Duinroos is een van de basisscholen die op 5 oktober meedoen aan de landelijke staking. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Leerkrachten basisschool staken voor meer dan hoger salaris

Onderwijs

Het merendeel van de basisscholen in Katwijk sluit donderdag 5 oktober de deuren. Leerlingen blijven thuis, terwijl de leerkrachten afreizen naar Den Haag voor de landelijke staking. Op de Dag van de Leerkracht laten de basisschoolleraren van zich horen. Voor een beter salaris, maar vooral om meer geld om de werkdruk te verlagen en het lerarentekort weg te werken.

De stakingsactie is uitgeroepen door verschillende onderwijsvakbonden, die onder de noemer 'het is vijf voor twaalf' het volgende eisen: 'een eerlijk salaris, het primair onderwijs wordt structureel onderbetaald, en een investering in het onderwijs voor minder werkdruk'.

De acht basisscholen van de Stichting voor Protestants Christelijk Onderwijs te Katwijk (PCOK) doen 5 oktober allemaal mee aan de stakingsactie. 

Van de zes basisscholen van de Hervormde Scholen Katwijk sluiten twee scholen volgende week donderdag de deuren.  

Openbare basisschool De Krulder en rk-basisschool De Horizon zijn volgende week donderdag ook gesloten vanwege de staking.

Deze week in De Katwijksche Post

Uit de krant