Afbeelding
Foto: pr

VVD Katwijk wil stemwijzer voor gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen Politiek

INGEZONDEN VVD - De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan! Over een klein half jaar mogen ook de inwoners van de gemeente Katwijk naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. En keuze zal er zijn: het lijkt erop dat er meer dan tien (!) partijen gaan meedoen aan de verkiezingen in Katwijk. 

Maar waar staan deze partijen voor? De VVD pleit ervoor dat de gemeente een stemwijzer faciliteert, waarmee voor alle inwoners van Katwijk duidelijk wordt wat er van de partijen verwacht kan worden, zonder soms ellenlange verkiezingsprogramma's door te moeten kijken. Juist in het kader van burgerparticipatie en het betrekken van de inwoners bij de politiek is een stemwijzer cruciaal. 

Binnenkort zal de VVD zich in de raad dan ook uitspreken vóór een stemwijzer, tezamen met enkele andere partijen die hier voorstander van zijn. Met een stemwijzer wordt de inwoners van Katwijk de mogelijkheid geboden om een heldere keuze te maken tijdens de verkiezingen. En dat is wat ons betreft heel belangrijk! 

Uit de krant