Afbeelding

Karateclub zegeviert in meerdere disciplines

Algemeen Sport

Op zondag 24 september was de Katwijkse Karatevereniging Osaka op het Fightclub Den Haag Martial Arts Gala. Op dit gala kan er op verschillende niveau's meegedaan worden in disciplines als Kickboksen, MMA, jeugd-kickboksen en karate.

Als eerste was de jonge Jeffrey van Duijn aan de beurt. In een Jeugd MMA-partij beide deelnemers 15 jaar alleen Jeffrey zijn tegenstander was 10 kg! zwaarder. Maar dit mocht Jef er niet van weerhouden om top zijn best te doen. Helaas verloren op punten maar een leerzame partij.
Daarna Rowin Doldursom die zijn kickbokspartij won na medische interventie in de eerste ronde. Gijsbert Hoek won ook zijn partij. Floris Hoek vocht 1 van de beste partijen en eindigde in een onbeslist.

Daarna was de beurt aan Cem Senol in een ProKarate partij. ProKarate is een nieuwe organisatie die full-contact karatepartijen organiseert tussen profesionele vechters, allemaal A-Klasse en altijd 5 ronden van 2 minuten op knock-out knock-down regels.
Vanavond was de eerste keer op het Fightclub Den Haag Gala. Na het voortijdig beëindigen van de partij op medische interventie werd hij de eerste ProKarate Shidokan karatekampioen zwaargewicht.

Uit de krant