Seniorenhuisvesting in Katwijk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Plandeel Calla in aanbouw
Plandeel Calla in aanbouw (Foto: Pr)
Zakelijk gezien

Seniorenhuisvesting in Katwijk

Afgelopen donderdagavond heeft de gemeenteraad van Katwijk een informatie avond gehouden over seniorenhuisvesting in de gemeente Katwijk. Aanleiding hiervoor is de ontwikkeling dat ouderen langer zelfstandig thuis willen en moeten blijven wonen. Deze verandering in de woonbehoefte maakt het relevant om naar nieuwe woonvormen te kijken die bij die woonvraag aansluiten.

Het plandeel "Calla" in nieuwbouwproject "De Bloem", welke nu in aanbouw is, sluit aan bij deze wens. Het is een huurcomplex met service-appartementen, maar zonder een verplicht servicepakket. Het is bedoeld voor de senior die op dit moment nog zelfstandig wil wonen, maar alle service- en ook zorg aan de deur kan afnemen op het moment dat dit nodig is.

Uit deze avond bleek ook dat er nogal wat senioren in hun huidige woning blijven wonen terwijl ze opzien tegen het onderhoud en na verloop van tijd het huis "eigenlijk te groot wordt". De stap naar een service appartement in "Calla" huren, kan dan een uitkomst zijn. Dit wordt nog interessanter voor de iemand die een koopwoning met overwaarde achterlaat. Het is namelijk onder voorwaarden mogelijk deze overwaarde tegen een vast rendement van 5% in de eigen huurwoning te stoppen waardoor de maandelijkse huurlasten zijn te overzien.

Hierdoor voorziet het plandeel "Calla" voor een bepaalde doelgroep in een behoefte als het gaat om seniorenhuisvesting in de gemeente Katwijk. Meer informatie over dit complex is te vinden op www.wonenincalla.nl. Het informatiecentrum gelegen aan het Remiseplein in Rijnsburg, met een grote maquette van het project- en een ingerichte "belevingsruimte" van het complex is op afspraak, maar ook op woensdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur en op zaterdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur geopend.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>