Ine Bakt | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Rijnsburg

Ine Bakt

De Rijnsburgse Ine Paauw-van der Plas (44) is een van de deelnemers van Heel Holland Bakt. In deze rubriek vertelt Ine over haar ervaringen.

Aflevering 3...... óp naar 4!

Met een betere planning en met minder zenuwen reed ik naar Maarsbergen voor de opnames van aflevering 3. Spannend, want ik besefte mij maar al te goed dat ik moest presteren om weer een ronde verder te kunnen komen. Het thema van deze aflevering was cake. Geen mousse en geen gelatine. Dat moet goedkomen, toch? Ik ben op zoek gegaan naar verrassende combinaties en ben zo tot mijn naked cake gekomen. De basis van mijn cake met als naam "Naked Berries and Cream" was een mooie olijfolie. De combinatie hiervan met lemon curd, bosbessen en bramen was heerlijk! De toefjes crème, de basilicum cress en de vlierbloesem maakten de taart tot een zonnig en sierlijk geheel.

Bij de technische opdracht ging het vreselijk mis! De zwanensoesjes die we moesten maken lukten zeker niet bij iedereen. Vreemd. Soesjes maken moet voor ons immers toch niet al te moeilijk zijn. Ook ik heb ze al vaak gemaakt, maar in de tent leken mijn zwanen meer op shoarmabroodjes met knoflooksaus. We hebben er maar hard om gelachen. De druk, de tijd, de spulletjes, alles is zo anders in de tent. Het maakt dat je niet scherp denkt en dat je twijfelt over de simpelste stappen die je tijdens het bakken moet zetten. Gelukkig konden de juryleden Robèrt, Janny en André er ook om lachen. Laten we deze opdracht maar snel vergeten en doorgaan met de volgende opdracht.

Het spektakelstuk was een 'het-is-niet-wat-je-denkt'-taart. Een taart met een verrassing erin. Chocolade, vanille, karamel, sinaasappel en likeur waren de smaken van mijn taart met de naam "Rol 'm maar op met een slok". Drie borreltjes verstopt in mijn taart leek me een leuk idee! Eentje voor alle juryleden. Het bleek een verkeerd idee te zijn om de borreltjes in glaasjes te doen, beter was het geweest om chocolade bolletjes te maken waarin het slokje zat. De cake heb ik in lange banen gesneden en ingesmeerd met chocolade ganache. Deze heb ik opgerold en op de taartbodem gezet. Bij het opensnijden zie je dan mooie lijntjes, wat een mooie sierwaarde heeft als je de taart opensnijdt.

Na de pittige jurering mag ik tóch naar de volgende aflevering: de broodweek! Om mezelf hierop voor te bereiden heb ik een dag meegelopen bij de Turkse bakker in de Hoornes. Hij liet mij allerlei tips and tricks zien. 'Spas heval' daarvoor nog! Wat ik het leukste vind aan mijn Heel Holland Bakt avontuur? Dat ik er zoveel van geleerd heb! Nu naar aflevering 4!

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>