Vrolijke verhuizing van peuters | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Burgemeester Visser kreeg hulp van Jim om het nieuwe onderkomen officieel te openen. | Foto: Piet van Kampen.
Burgemeester Visser kreeg hulp van Jim om het nieuwe onderkomen officieel te openen. | Foto: Piet van Kampen. (Foto: Piet van Kampen)
Valkenburg

Vrolijke verhuizing van peuters

Het was vorige week vrijdag maar een klein stapje van het ene Opstapje in Valkenburg naar het andere. Vanuit het huidige gebouw aan de P. Oosterleestraat naar de naast gelegen Christelijke Basisschool De Burcht, verhuisden de peuters van de PCPK (Protestants Christelijke Peuterspeelzalen Katwijk) naar hun nieuwe onderkomen.

Door Piet van Kampen

De peuters onder leiding van de juffen Corinda, Alie, Susan en Marjolein werden een warm welkom toegezongen door de leerlingen van De Burcht die een erehaag voor hun nieuwe bewonertjes hadden gevormd. De kleine Jim- twee turven hoog- mocht samen met burgemeester Cornelis Visser de schaar hanteren om het lint tussen de feestelijke ballonnen door te knippen. Vervolgens namen zij samen met de aanwezige ouders bezit van hun nieuwe lokaal en werden ze verwend met lekkernijen en een bellenblaas.

Ontwikkeling

'De verhuizing was noodzakelijk omdat het verouderde gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd voldeed', licht Adger van Helden, voorzitter van de PCPK toe. 'Het gebouw was aan vernieuwing toe en in De Burcht was er ruimte. Bovendien is het voor de peuters goed voor hun ontwikkeling als ze in één schoolgebouw zijn ondergebracht. Ze kunnen alvast wennen en het is goed voor de interactie en de ontwikkeling van de kinderen', achtte Van Helden het ook als een pluspunt van de verhuizing.

Burgemeester Visser: 'Het is mooi dat jullie nu samen met de buren van de toekomst wonen en het wordt vast een hele goede samenwerking', blikte hij vooruit. 'Wat was het leuk dat de kinderen zo mooi voor jullie hebben gezongen', sprak hij de nog wat onwennige peuters toe. Als welkomstgeschenk had de burgervader drie lees/prentenboeken meegebracht waar uit de leidsters het kroost kunnen voorlezen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>