Het echtpaar Van Duijn-van der Bent vierde vorige week hun 60-jarig huwelijksjubileum.
Het echtpaar Van Duijn-van der Bent vierde vorige week hun 60-jarig huwelijksjubileum. Foto: Piet van Kampen

Echtpaar Van Duijn-van der Bent viert diamanten huwelijk

Algemeen

Ze zijn nog gek op elkaar maar wonen vanwege omstandigheden niet meer bij elkaar. Op vrijdag 15 september herdacht het echtpaar de dag dat ze elkaar op 10 september 1957 elkaar het jawoord gaven.

Door Piet van Kampen

De geboren en getogen Katwijkers vierden met de familie de huwelijksdag met een aangekleed ontbijt in De Wilbert waar Cees (84) verzorgd woont. Echtgenote Nel (84) is vanwege ruimtegebrek aldaar nu woonachtig in Huize Salem, maar ze zien elkaar regelmatig. Op zo'n dag als deze is het dan ook leuk om met hen even kort terug te blikken op hun leven. De romance begon bijna vanzelfsprekend op de Voorstraat waar Cees met een neef zijn latere bruid Nel tegen het lijf liep. Van het ien kwam het âr en het huwelijk werd luisterrijk met de familie met een bustocht naar Halfweg gevierd. Het paar werd gezegend met vier kinderen, Ben, Cock, Nelleke, Cees en drie kleinkinderen. De eerste woning werd betrokken in de Paul Krugerstraat waar de kids werden geboren. Later verhuisde het gezin naar de Schelpendam 'lekker dicht bij de bibliotheek want ik hield van lezen', vertelt de bruid.

Nu wonen zij helaas niet meer bij elkaar, maar met de liefde zit het nog goed. 'Ik heb er geen spijt van, want het was een meid van houvast', zegt Cees met een kwinkslag. Nel er prompt over heen: 'ik heb nooit naar een ander gekeken'.

Het paar was verguld met een brief van Koning Willem Alexander en genoot van het bezoek van burgemeester Cornelis Visser die hen met een bezoek vereerde. Cees met een vleugje humor: 'Wat heeft u een mooie ketting om burgemeester'. 'Ja die heb ik vandaag speciaal voor jullie om gedaan', antwoordde de burgervader met een glimlach. Hun dag kon niet meer stuk.

Uit de krant