Logo allesoverkatwijk.nl
Joey Lauhouh probeert twee Noordwijkers van zich af te schudden. | Foto: PR
Joey Lauhouh probeert twee Noordwijkers van zich af te schudden. | Foto: PR
Sport

FC Rijnvogels wederom genekt door blessuretijd

Het gezicht van trainer Hein van Heek toonde bepaald geen glimlach toen hij na afloop van de met 0-1 verloren wedstrijd tegen Noordwijk de voorzitter van de gasten een hand gaf. De teleurgestelde coach had er alle reden toe want luttele minuten voordien had hij zijn team weer in de slotfase punten zien verspelen.

Het talrijk opgekomen publiek had wellicht iets meer spektakel verwacht in een derby die meer spannend dan fraai was. Over de hele wedstrijd genomen was de balans in evenwicht met de kanttekening dat in de eerste helft de gastheren iets beter en gevaarlijker waren. De buren uit het andere kustdorp waren weliswaar een aantal keren dreigend over de beide vleugels maar de Rijnvogeldefensie bewaakte het nest naar behoren en zag slechts een keer een gevaarlijke kopbal van Emiel Wendt over het doel van Jeffrey Verkerk zeilen. Zijn collega Roy Rondeltap mocht daarentegen zijn handjes enkele malen dichtknijpen toen Joost Leonard een teentje tekort kwam en Ryan Lugtigheid en Ricardo de Vlugt beiden hun inzetten vlak voor de paal langs zagen scheren. Het waren de momenten waarop de bij tijd en wijle aardig combinerende thuisclub toe had kunnen slaan om met een voorsprong de thee te gaan nuttigen.

In het tweede bedrijf waren de Vogels het eerst aan het woord met een schot van Arno Dijkstra dat met net naast vloog en een kopbal van Joost Leonard die ruim over ging. Dit zou de spits even later nogmaals herhalen en ook een kopbal van Arno Dijkstra brak de score niet open. Vervolgens namen de bezoekers in lichte mate de regie over en braken vooral via de linkerflank een aantal keren gevaarlijk door de roodwitte linies. De frontlinie van de Vogels was minder gevaarlijk dan in de eerste helft. Het had er alle schijn van dat de derby zou eindigen zoals deze begon. Toch leken de Noordwijkers kort voor het scheiden van de markt er alsnog met de volle buit vandoor te gaan maar met een fantastische redding op een kopbal van Emiel Wendt toonde Verkerk zijn klasse. Toen kwam de eerder omschreven fatale minuut Thomas Reynaers krulde de bal in de zestien en Emiel Wendt was alerter dan de vogeldefensie en knikte vallend de 0-1 binnen. De tijd was te kort voor de gastheren om de schade nog te kunnen repareren en kregen op de valreep een zeer koude douche over zich heen en hebben na 2 wedstrijden slechts 1 mager puntje kunnen oogsten.

Van Heek achteraf: 'Het was wel een erg makkelijk gegeven vrije trap waaruit het winnende doelpunt in de 93e minuut werd gescoord terwijl Jaap van Duijn net daarvoor ten onrechte voor buitenspel werd afgevlagd. Je kunt je afvragen of hij dan gescoord zou hebben maar het had wel 1-0 kunnen worden. Nu was het andersom' baalde de verliezende trainer terecht.

Volgende week de lastige uitwedstrijd naar Swift in Amsterdam. Tijd voor een succesje?

Reageer als eerste

Wat vindt u?

Ik ga woensdag stemmenReageren!