Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Uitstel van Windmolens bij Valkenburgse Meer

Uitstel, maar zeker geen afstel. Met die gedachte heeft de gemeente Katwijk bij de provincie Zuid-Holland om uitstel gevraagd (tot 1 juli 2018) van de 'inspanningsverplichting' voor het plaatsen van enkele windmolens aan het Valkenburgse Meer.

De gemeente Katwijk heeft op 30 oktober 2014 een overeenkomst getekend, waarbij de provincie Zuid- Holland de bevoegdheid voor het ontwikkelen van windmolens op een locatie bij het Valkenburgse Meer aan de gemeente Katwijk heeft overgedragen. Het gaat om 3 tot 4 windmolens.

Dat houdt in, dat Katwijk de besluitvorming voor plaatsing moet verzorgen. Dat zou op 1 juli 2016 al gebeurd moeten zijn, maar vorig jaar is uitstel gevraagd tot 1 juli van dit jaar 'vanwege vertraging in de grondoverdracht van het Valkenburgse Meer en de behoefte om meer tijd voor het locatieonderzoek'.

Samenhang

Nu wordt weer voor een jaar uitstel gevraagd vanwege het onderzoek naar Unmanned Valley op de locatie Valkenburg, waar een hele nieuwe woonwijk moet verrijzen. Daarnaast speelt de herinrichting van het gebied rondom het meer ook mee.

'Het is wenselijk om de verschillende studies meer in onderlinge samenhang te bezien. Dit vraagt meer tijd', aldus het college van burgemeester en wethouders.

Reageer als eerste

Wat vindt u?

Ik ga woensdag stemmenReageren!