Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Farèlschool bestaat 50 jaar

De Farèlschool bestaat 50 jaar In 1967 startte de Farèlschool in het schoolgebouw aan de Koninginneweg in Katwijk aan Zee, dat daarvoor ook al in gebruik was. Vandaag, vrijdag 8 september, vieren de kinderen en de leerkrachten feest. Wethouder Jacco Knape komt samen met de kinderen en Henri van Rhijn van  Van Rhijn Bouw de voetbalkooi op het plein in gebruik nemen.

De hele dag staat in het teken staan van '50 jaar'. Elke groep gaat deelnemen aan een bijzondere workshop en staat daarnaast 'creatief' stil bij het jubileum. De kinderen volgen inspirerende workshops als dansen, air drumming, makey makey (fröbelen met computers) en 3D-pen tekenen. Het wordt een spannende dag worden. Om 15.00 uur laten de kinderen hun kunsten zien aan hun ouders.


Groen(er) schoolplein

Achter de school bouwt Van Rhijn Bouw appartementen. De muur van het schoolplein moet hiervoor worden vervangen. De Farèlschool wil graag een groen(er) schoolplein en vroeg de aannemer om een kokoswand met groene beplanting. Een eerste stap in de richting van een groen(er) schoolplein.

Om te voorkomen dat voetballen de planten beschadigen krijgen de kinderen een voetbalkooi. De Katwijkse aannemer schonk een groot deel van het benodigde bedrag. 

Als afsluiter van de feestdag zijn de ouders en de kinderen uitgenodigd voor een borrel om samen stil te staan bij het 50-jarig bestaan van de school.

reageer als eerste

Wat vindt u?

Ik ga woensdag stemmenReageren!