Ui Catcher | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Columns

Ui Catcher

Trots

Er zijn zo van die dagen dat ik echt trots ben op dit dorp en haar inwoners. Afgelopen zaterdag was zo'n dag. Trots op de 18- jarige Matthijs Kralt die toen aan een maandenlange fietstocht door Europa begon. Matthijs droomt er al jaren over en nadat hij deze zomer zijn VWO diploma had behaald ging hij van start met de voorbereidingen voor een tocht door o.a. Duitsland, Zweden, de Baltische Staten, Polen, etc., etc. Op de fiets wel te verstaan met een bepakking van ruim 30 kilo. Sterke benen moet hij hebben, maar die heeft hij ook, gekregen tijdens het bezorgen van oneindig veel kranten om de reis bij elkaar te sparen. De tocht van Matthijs is te volgen via zijn eigen YouTube kanaal: TravelingTice. Matthijs go for it.

Zaterdagmiddag werd ik nog gelukkiger nadat ik de Jong Flora Band aan het werk had gezien op het Hoftuinplein. De band bestaat 40 jaar en dat werd gevierd met een mini–taptoe. Diverse jeugdkorpsen lieten zich van hun beste kant zien maar onze Jong Flora Band sprong er toch echt boven uit. Ook de show van grote broer Flora Band was de moeite van het bekijken en beluisteren meer dan waard. Genieten dus. Dat deed half Rijnsburg waarschijnlijk ook zondagavond toen dorpsgenoot Ine Paauw voor de eerste keer haar kookkunsten vertoonde in heel Holland Bakt. Oh, wat zag dat er allemaal toch lekker uit. Had ik maar een dag per jaar zo'n keukenprinsesje in huis, dacht ik, terwijl mijn partner de kant- en klaar maaltijd in de magnetron schoof. Tja? Mocht Ine het overigens niet redden met haar kook- en bakkunsten dan kan ze altijd nog haar charme in de strijd gooien want jurylid Robert bleek daar direct al gevoelig voor te zijn. Hoe dan ook, Ine alle succes van de wereld toegewenst.

Mijn trots verdween als sneeuw voor de zon bij de video's die ik maandag in mijn mailbox aantrof. Een verontruste vader vroeg mij wat te doen met de video's waarop zijn zoon straalbezopen te zien is. De video's zijn afkomstig van de facebook pagina PodKat. Deze Katwijkse mediagroep heeft tijdens de OV Feestweek in Rijnsburg gefilmd en een samenvatting van de opnames online gezet. Werkelijk stuitende beelden van uitsluitend bezopen Rijnsburgse jongeren moeten de kijker duidelijk maken hoe de Feestweek hier wordt beleefd. Wat een bagger! PodKat wil graag vergeleken worden met de websites Geen Stijl of Dumpert. Nu dat is gelukt. Nu nog ouders die in het kader van privacy schending de organisatie duidelijk maken dat we in Rijnsburg niet op dergelijke video's zitten te wachten. Wat een blamage voor de mensen van de OV die zo hun best doen om de feestweek in goede banen te leiden. OV-ers kom in actie en voor de komende tijd: De Paardenmarkt in Valkenburg komt eraan: 'Mart' organisatie wees op uw hoede.

Reageren?
uicatcher@gmail.com

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>