Bakkie | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR
Columns

Bakkie

Communicatieadviseur|columnist Teuntje van Delft kijkt tweewekelijks met gevoel, scherpzinnigheid en humor naar de wereld om ons heen.

Rivaliteit

Wat is humor toch een leuk onderdeel van ons leven. Het is geweldig dat ons vermogen ons de gelegenheid geeft om te lachen, vervelende situaties om te buigen naar komische en de draak te steken met soms te serieuze onderwerpen. Wim Sonneveld zei het al tijdens één van zijn conferences: de humor ligt op straat. En dat is natuurlijk ook zo. Je moet het alleen wel willen zien.

Zo is de rivaliteit tussen Katwijk en Rijnsburg ook zo'n onderwerp dat tot een niet aflatende stroom grapjes of komische situaties leidt. Het grote Katwijk, dat altijd zijn zin krijgt, het eerste geholpen wordt in tegenstelling tot het kleinere Valkenburg en Rijnsburg. Die zich soms toch een beetje een ondergeschoven kindje voelen, maar door hard werken, slim zijn en mondig opstellen, zorgen dat ze zichtbaar zijn. En natuurlijk proberen als het kan vliegen af te vangen. Daarbij speelt chauvinisme dikwijls ook een grote rol.
Net als bij Sam en Moos en de Dikke en de Dunne zorgt dat voor komische situaties. Kunnen ze dan niks van elkaar hebben? Oh zeker wel. In Rijnsburg hebben we een Oranjevereniging die zorgt voor een grote saamhorigheid in het dorp en waar je voor de inzet van bestuur en vrijwilligers diep je hoed mag afnemen. In Katwijk Binnen al even zo. Dat is fantastisch. Wat is er door beide plaatsen afgelopen weken weer een geweldig en zorgvuldig georganiseerd feest gevierd. Daar kan iedereen met evenveel plezier naar kijken. En zo zijn er nog meer dingen.
Zo werd vorige week onze Rijnsburgse Floraband gehuldigd. Niet alleen als beste van de hele wereld, maar natuurlijk ook van heel Katwijk en dat gaf toch weer echt aanleiding voor enige hilariteit. Laten we voorop stellen dat al onze kernen professionele muziekkorpsen hebben, die er echt mogen zijn. Ze behalen niet voor niets de hoogste punten bij een wereldconcours. Maar dingen gaan zoals ze gaan. De bal is rond om in voetbaltermen te blijven. Dat ervoer burgemeester Wienen ook toen hij net na de fusie Rijnsburgse Boys mocht huldigen op het balkon van het Rijnsburgse raadhuis. De Boys waren kampioen en mochten zich de beste club van Katwijk noemen. Iets waar iedereen heimelijk om lachte, maar niemand echt wilde horen. Het gejoel en gelach was niet van de lucht. En eigenlijk ontstond nu dezelfde situatie. De Rijnsburgse Floraband werd opgewacht door honderden fans voor de Burgt en natuurlijk door burgemeester en wethouders. Eenmaal binnen werden ze gehuldigd – u raadt het al – natuurlijk voor hun prachtige resultaat als het beste muziekkorps, maar ook met de woorden dat Katwijk heel trots op ze is. Het gejoel was vele malen minder, maar het gelach was er nog ruimschoots.
En onze nieuwe burgemeester? Die kan niet meer stuk. Hij heeft niet alleen ons hart veroverd met de manier waarop hij met het gelach van het publiek omging. ij heeft ook nog eens de beste plaats van heel Katwijk uitgekozen om in te wonen. Rijnsburg!

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>