Afbeelding

NK geweerschieten op De Krom

Algemeen Sport

Bij schietsportvereniging Katwijk werd op zaterdag 2 september voor de zesde keer de Nederlandse Kampioenschappen militair- en veteraan geweerschieten verschoten. Het evenement trapte voor het eerst in Katwijk af in 2011. De nog steeds als supermodern beschouwde baan - waar de scores digitaal worden geregistreerd - is in inmiddels het summum voor menig schutter.

Ruim 117 deelnemers uit geheel het land toonden hun kunnen in vijf verschillende categorieën. Na de laatste ronde en het optrekken van de kruitdampen werden de punten geteld. De telling liep hoog op, want alles moet kloppen. Er was goed geschoten maar helaas waren er geen landelijke records die werden verbroken. De champagne blijft dus bewaard voor een volgende keer.

De District Technische Commissie leden Graas Hulshof en zijn opvolger Andre Steijsiger waren - zoals voorgeschreven in het wedstrijdreglement - aanwezig namens de schuttersbond (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie). Het duo was in hun sas. 'Het loopt hier altijd hartstikke goed. Een goed stel vrijwilligers, die goed op elkaar zijn ingesteld. We hebben er geen omkijken naar en zouden bij wijze van spreken hier in de sloot onze hengel kunnen uitgooien', zei Graas geamuseerd. Andre sloot zich hier volledig bij aan: 'Ik ben voor het eerst in functie aanwezig in Katwijk en het verloopt hier uitstekend.'

Volgend jaar is de landelijke wedstrijd verloot aan schietsportvereniging De Helm te Helmond. SSVK verwacht daarna weer de gastheer te zijn van het NK. 'De schutters komen namelijk graag terug in Katwijk', aldus een enthousiaste vrijwilliger en tevens wedstrijdorganisator.

Uit de krant