Bijzonder huwelijksaanzoek voor Rijnsburgse | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Marja, Ronald en hun drie meiden zien uit naar hun huwelijksdag. | Foto: pr
Marja, Ronald en hun drie meiden zien uit naar hun huwelijksdag. | Foto: pr (Foto: pr)
Rijnsburg

Bijzonder huwelijksaanzoek voor Rijnsburgse

Het is even wachten, maar dan heb je ook wat

We schrijven zaterdag negentien augustus 2017, inderdaad 19-08. Geen toeval, die cijfercombinatie. Op die dag verraste Ronald Verheij zijn vriendin Marja op een heel bijzondere manier…..

Ronald Verheij, partner Marja en hun drie jeugdige dochters, Daphne, Esmee en Sophie, zijn net een dagje of tien op vakantie geweest. Was gezellig, en de thuiskomst wordt gevierd met een etentje voor twee. In Noordwijk. Gewoon leuk. Maar hoe gezellig is het als na afloop van dat etentje blijkt dat je auto is gestolen? Een stuk minder natuurlijk, tenminste voor Marja. Ronald had per slot van rekening zelf met zijn vader afgesproken dat hij zijn auto tijdens dat etentje even weg zou halen. Dit als onderdeel van het grote plan.

Een plan dat er ook in voorziet dat er op datzelfde parkeerterrein een heel aardig huurautootje, een RR, klaar staat. En laten daar nu de drie meiden van Ronald en Marja, die al al vijftien jaar samen zijn, uitstappen. En niet zomaar. Nee, gekleed in drie identieke witte bruidsjurkjes. Hét moment voor Ronald om op zijn knietjes te gaan en dé vraag te stellen. Marja zegt ja, gelukkig maar.

Feyenoord

Maar het is nog lang niet op. In Oegstgeest, dichtbij het in Rijnsburg gelegen huis, maar ook heel dichtbij de A44, staat een uitspanning. De naam? De Valk. In de volksmond 'Het Valkje' genaamd. Niet zo maar een plek. Nee, het is een locatie waar elke week maar één voetbalclub wordt gevolgd. Speelt in De Kuip, de vereniging moet bekend zijn. Precies daar hebben zich deze zaterdagavond familie en vrienden van Ronald en Marja verzameld. Voor een hapje, voor een drankje en vooral: als verrassing voor Marja.

Het paar wordt met dochters ontvangen met Feyenoord fakkels in de kleuren rood, wit en groen. Want Ronald is van Feyenoord. Zelfs heel erg van Feyenoord. Hij mist al heel erg lang geen thuiswedstrijd van zijn cluppie, is er in het buitenland ook regelmatig bij. En had aan het eind van vorig seizoen vier verschillende hotels in vier verschillende weekends geregeld in de buurt van de Coolsingel. Zo eentje dus.

In een gekke bui heeft hij ooit tegen Marja gezegd dat het door haar langverwachte huwelijksaanzoek zou komen bij een volgend kampioenschap van Feyenoord, dat al sinds 25 april 1999 droog stond. Fluitend vervolgde Ronald vervolgens zijn vrijgezelle weg. Daar was hij maar mooi mee weggekomen. Totdat Feyenoord begin vorig seizoen direct de kop pakte om die leiding in de eredivisie nooit meer af te geven en die fraaie reeks op veertien mei van dit jaar met de titel te bekronen. Tegen Heracles en met dank aan Dirk Kuijt.

Onze Katwijker zette met zijn goals een punt achter een periode die niet alleen voor Ronald zenuwslopend was, maar ook voor de rest van de Feyenoord-familie. Het directe gevolg, los van het feit dat Ronald zijn nachten nu weer eens wel met slapen kon vullen, was dat er nu toch echt een aanzoek moest komen. Maar dat aanzoek moest dan natuurlijk wel heel erg Feyenoord-gerelateerd zijn. Wanneer doe je zoiets? Inderdaad, zoiets doe je op negentien augustus, op 19-08. Dan wel 1908. Want wat een mooi jaartje was dat. Akkoord, de vereniging die op 19 juli van dat jaar in café 'De Vereeniging' werd opgericht heette dan wel Wilhelmina, werd een jaar later HFC (Hillesluis-Feijenoord Combinatie) en direct daarna Celeritas, maar we hebben het natuurlijk wel gewoon over het oprichtingsjaar van Feyenoord – een naam die de vereniging in 1912 dan ook echt kreeg: RVV Feijenoord, later RV&AV Feijenoord en sinds 1970 met een 'y' geschreven in plaats van met de toen nog zo vertrouwde puntjes op de 'ij'.

Dat het jaartal 1908 mét de zo herkenbare Feyenoord-F heel herkenbaar op de fraaie uitnodiging terug te vinden was, het zal geen verbazing wekken.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>