Afbeelding
Foto: pr

Sabrina Owel Nederlands Kampioenschap Waterski 2017

Algemeen Sport

Tijdens het NK Waterski welke afgelopen weekend werd gehouden bij Maurik, is de dertig jarige Sabrina Owel uit Katwijk Nederlands Kampioen geworden in de Open Klasse Slalom.

Zaterdag werden de voorronden gehouden in deze Open Klasse, waarbij 15 deelneemsters aan de start kwamen.

Twee persoonlijk records

Doordat Sabrina deze eerste ronde had gewonnen, met een persoonlijk record, mocht ze zondag als laatste starten. 'Ik wist wat ik moest doen, maar had nooit gedacht dat ik ook nu weer een persoonlijk record zou neerzetten', laat de blondine vandaag weten.

'Ik train altijd op een meer en de omstandigheden van dit NK waren best zwaar. Door het open water heb je veel meer last van de golfslag, ontstaan door andere boten. En daarbij speelde ook de stevige wind mee', vertelt Sabrina.

Een wedstrijdtrack gaat over drie ronden, waarbij per ronde de lijn korter wordt gemaakt. 'We beginnen met een lijn van 18 meter. Na de eerste baan (300 meter lang) heb je even tijd om de lijn korter te maken. Voor de tweede baan wordt de lijn 16 meter, en de laatste baan ski je met een lijn van 14 meter.' Door deze prestatie mag Owel volgende maand deelnemen aan het WK in Parijs en het Ek in Oostenrijk.

Uit de krant