Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Archief | Aty de Vries

Katwijkers reizen kortste afstand naar werk

Katwijkse werknemers woonden in 2015 gemiddeld 15,2 kilometer van hun werk af. Bijna 40 procent van die Katwijkers werkt in de eigen gemeente. Dit blijkt uit cijfers van het CBS die deze week bekend zijn gemaakt.

De Katwijkers hoeven minder verder te reizen naar hun baan dan de gemiddelde Nederlander. Gemiddeld legt een werknemer 22,6 kilometer af voor een trip naar kantoor.

Bollenstreek

De Katwijkse inwoners maken in de Bollenstreekregio de minste kilometers voor hun werk. Vanuit de gemeente Hillegom (18), Kaag en Braassem (18.2), Teylingen (19), Noordwijkerhout (19.1) en Lisse (19.2) worden meer kilometers afgelegd door werknemers. De Noordwijkers leggen de meeste kilometers af voor hun baan (21).

Woonplaats

In de Bollenstreekgemeenten werken de werknemers ook een stuk minder vaak in hun eigen gemeente. De gemeente die het dichtst in de buurt komt van het percentage Katwijkers dat in Katwijk werkt, is Noordwijk. Daar werkt 30 procent van de werknemers in de eigen woonplaats. Bij de rest van de gemeenten in de Bollenstreek ligt dat percentage onder de 30 procent.

Gemiddeld is in Nederland 38 procent van alle banen van de werknemers de woongemeente gelijk aan de gemeente waarin de werkgever is gevestigd.

Reageer als eerste

Wat vindt u?

Hoe vaak wilt u dat de winkels op zondag open gaan?Reageren!