Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Gemeente onderzoekt veiligheid in Katwijk

De gemeente onderzoekt de veiligheid in Katwijk. Het onderzoek is onderdeel van de Veiligheidsmonitor die kijkt naar buurtproblemen, onveiligheid, criminaliteit en het optreden van de gemeente en politie.

Voor het onderzoek worden 1.400 Katwijkers benaderd. Zij moeten onder andere vragen beantwoorden over hoe veilig zij hun buurt vinden en of ze de afgelopen 12 maanden slachtoffer zijn geweest van criminaliteit.

Evaluatie

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. 'Het is zo belangrijk dat we goed weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden', laat burgemeester Cornelis Visser weten in een persbericht. 'Hierop kunnen we ons beleid nog beter afstemmen op hun wensen en ervaringen.'

Het college van burgemeester en wethouders hoopt dat er zoveel mogelijk inwoners aan het onderzoek meedoen. Zo ontstaat er een gedetailleerd beeld van de veiligheidssituatie en -beleving in onze gemeente.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen rond 17 augustus per post een uitnodiging de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.

De resultaten van het onderzoek worden verwacht in maart 2018.

Reageer als eerste

Wat vindt u?

Hoe vaak wilt u dat de winkels op zondag open gaan?Reageren!