Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Alles over Katwijk

Bussen stoppen niet meer bij Transferium

Voor busreizigers wordt het vanaf zondag 20 augustus even opletten. Op die datum start de aanleg van de Rijnlandroute, waardoor Arriva wat veranderingen doorvoert in de busverbindingen.

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. De weg moet voor een betere doorstroming zorgen in de regio Holland Rijnland en dan met name rondom Leiden en Katwijk.

Voor die nieuwe route wordt de busbrug naast de A44 over de Rijn weggehaald. Daarnaast wordt in 2018 de halte Transferium bij de A44 verplaatst richting de Torenvlietbrug.

Op die routes rijden de Qliners 385 Sassenheim-Den Haag en 386 Oegstgeest-Den Haag. De halte Transferium A44 verdwijnt vanaf 20 augustus. De buslijnen richting Den Haag rijden een nieuwe route over de Voorschoterweg. De Qliner richting Katwijk blijft de huidige route rijden, maar stopt niet meer bij Transferium. Die naar Oegstgeest blijft over de A44 rijden tot de afslag Oegstgeest en stopt ook niet meer bij Transferium.

Door de wijzigingen in de routes wijzigen de overstapmogelijkheden ook. Qliner 385 Sassenheim-Den Haag krijgt een nieuwe overstapmogelijkheid bij de N206/Valkenburg. Reis je met de lijnen 30, 31 of 221, dan kan je hier overstappen op de Qliner (beide richtingen).

Reis je met lijn 38 uit Valkenburg of met lijn 250 uit Lisse, dan kan je op Leiden Centraal (lijnen 38 en 250) of op station Sassenheim (lijn 50 uit Lisse) overstappen op de trein naar Den Haag.

Reis je met Qliner 386 met bestemming Leiden, dan kan je bij de halte Leidsebuurt in Oegstgeest overstappen op lijn 20/21 richting Leiden Centraal.

Reageer als eerste

Wat vindt u?

Hoe vaak wilt u dat de winkels op zondag open gaan?Reageren!