Timon Barnard is 80 kg afgevallen, en voelt zich een ander mens. | Foto: pr.
Timon Barnard is 80 kg afgevallen, en voelt zich een ander mens. | Foto: pr.

Timon Barnard schrijft boek

Algemeen Rijnsburg

Een persoonlijk verhaal in 'Krijger wordt gever'

Timon Barnard (38) woonachtig in Oegstgeest, maar veel vrienden en kennissen in Rijnsburg, heeft onlangs een boekje uitgegeven met de titel 'Krijger wordt gever'. Het boek wordt momenteel in beperkte oplage in eigen beheer uitgegeven, terwijl wordt geprobeerd om een uitgeverij hiervoor te interesseren.

Krijger wordt gever is een persoonlijk verhaal over Timons leven met vele hindernissen. Op zijn levenspad kwam hij veel obstakels tegen, waarvan er veel voortkwamen uit zijn pestverleden. In zijn jonge jaren was er onbegrip over zijn DCD (motorische onhandigheid) in combinatie met dyslexie, obesitas en zijn andere interesses dan leeftijdgenoten.

Timon Barnard heeft het gepresteerd om zonder medische ingrepen zijn roer radicaal om te gooien en binnen een jaar maar liefst 80 kilo aan lichaamsgewicht kwijt te raken. Hij ging van 180 naar 100 kilo door veel te sporten en minder en gezond te eten. Gepassioneerd stortte Timon zich daarbij op karate, dat hem vormde tot een 'warrior', een krijger. Ook in de andere betekenis van dat woord herkent Timon zichzelf; ondanks zijn persoonlijke investering, tomeloze inzet en zelfdiscipline heeft hij zeker ook hulp gekregen en ervaren.
Het bereiken van een gezond gewicht is een unieke prestatie voor deze technische onderwijsassistent van de Voorhoutse KTS, die met zijn boekje vooral anderen wil helpen om hun doel ook te bereiken.

Timon, die veel kracht haalt uit zijn geloof, wordt tegenwoordig nauwelijks herkend door mensen die hem een poosje niet hebben gezien en vragen voorzichtig naar de oorzaak van zijn transformatie. 'Mij is het gelukt om mijn doel te behalen en een geweldig gevoel van euforische overwinning heeft zich van mij meester gemaakt. Mijn lang gekoesterde wens is eindelijk uitgekomen; ik heb een nieuw lichaam en de wereld om mij heen is evenredig met mij mee veranderd. Een nieuwe wereld,' aldus Timon. 'Het is belangrijk om in je eigen kracht te geloven, te weten waar je je kracht vandaan haalt, vervolgens op je eigen kracht te vertrouwen en vanuit je eigen kracht aan het te werk gaan om uiteindelijk je ultieme persoonlijke succes te behalen. Dit boekje is vooral bedoeld om mijn kracht te kunnen delen en te zaaien. Om de energie te vinden die nodig is om uit jezelf te halen wat je wilt. En dat is altijd veel meer dan dat anderen over je uitspreken en je willen doen geloven. Ik hoop dat mijn verhaal anderen inspireert en kracht geeft om ook de mouwen op te stropen en vol te houden.'

Afbeelding

Uit de krant