Afbeelding
Foto: Arie van Dijk

Zoekactie na vondst lege boot levert niets op

Algemeen

Het Kustwachtcentrum in Den Helder heeft donderdag alarm geslagen nadat een zeiljacht een lege bijboot met de naam 'Vrij-it' had gevonden op de Noordzee. Om zeker te zijn dat de opvarenden niet te water waren geraakt, werden de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de Reddingsbrigade van Katwijk en Noordwijk gealarmeerd.

De bemanning van de reddingboot 'Edith Grondel' (Katwijk) en reddingboot 'Paul Johannes' (Noordwijk) maakten zoekslagen tussen Katwijk en Noordwijk. Dichter onder de kust zochten 5 varende eenheden van de Katwijkse Reddingsbrigade, 1 eenheid  van de Noordwijkse Reddingbrigade en een Politieboot van het Kustdetachement, een groot gebied af.

Vanuit de lucht werd gezocht door het vliegtuig van de Kustwacht en op het strand reden diversen terreinvoertuigen van de verschillende hulpdiensten. Later tijdens de zoekactie sloot het vaartuig 'Barend van Biesheuvel' van de Kustwacht zich aan.

Na een zoekactie van ander half uur werd om half zes door de Kustwacht besloten om de zoekactie te stoppen. Er is in de afgelopen tijd niemand als vermist opgegeven en in het zoekgebied zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

Uit de krant