Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: EvdV

Sandtlaanbrug langer open voor boten

De Sandtlaanbrug krijgt ruimere bedieningstijden. Bij die brug stranden grotere boten als ze daar niet voor 14.00 uur binnen zijn terwijl de andere bruggen na die tijd nog wel open gaan. Op verzoek van Jachthaven Katwijk kan voor die boten straks tot 18.00 uur de brug geopend worden.

Het college van burgemeester en wethouders (b&w) denkt daarnaast dat het vanuit toeristisch en economisch oogpunt aantrekkelijk is om de tijden te verruimen. Vaartuigen zijn volgens het college dan eerder geneigd om te overnachten in de jachthaven en uitstapjes naar de horeca en winkels zijn dan snel gemaakt.

De ruimere openingstijd sluit dan bovendien beter aan op de vaarroutes naar en van Voorschoten, waar de bruggen ook tot 18.00 uur geopend kunnen worden.

De bediening van de Sandtlaanbrug gebeurd handmatig en is een verantwoordelijkheid van de gemeente Katwijk. Tijdens het vaarseizoen van 15 april tot 15 oktober wordt de bediening van de Sandtlaanbrug verzorgd door een extern bedrijf. Buiten dat seizoen wordt de brug bediend op afstand door de technische dienst van de gemeente.

Dat geldt echter niet op de zondag. Het openen van de brug wordt op die dag geregeld door Jachthaven Katwijk, die daar ook zelf de kosten van betaald. Op zondag kan de brug geopend worden tussen 13.00 en 16.00 uur.

Reageer als eerste