Logo allesoverkatwijk.nl
Lizette Hogewoningwerd door Kees Baalbergen beloond met een geldbedrag en een trofee. | Foto: Piet van Kampen
Lizette Hogewoningwerd door Kees Baalbergen beloond met een geldbedrag en een trofee. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)

Kunstenares Lizette Hogewoning ontvangt aanmoedigingsprijs

Er heerste vorige week zaterdag een gezellig, ontspannen sfeertje in de meubelzaak van Baalbergen. Wellicht dat er een lichte spanning voelbaar was bij de aanwezige genodigden, maar met name bij de kunstenaars. Vier van hen waren genomineerd voor de aanmoedigingsprijs die door het bedrijf voor het eerst in het leven geroepen was.

Door Piet van Kampen

Het is een jarenlange traditie dat er kunstenaars bij Baalbergen hun creaties mogen exposeren. Eigenaar Kees begon er in 1971 mee. Ruim 250 kunstenaars hebben er dankbaar gebruik van gemaakt en de laatste jaren heeft de huidige ondernemer, zoon Andries, deze traditie voortgezet. Waren het voorheen min of meer gevestigde namen die hun sporen al hadden verdiend, nu is ervoor gekozen er een aanmoedigingsprijs voor met name beginnende kunstenaars aan te verbinden. Regionale talenten mochten hun stukken inzenden. Er hadden zich 25 kunstenaars aangemeld, waarvan er door de jury vier werden genomineerd. De heren Kees Baalbergen en Jan Golsteijn waren het daar snel over eens, maar een winnaar kiezen was een lastige taak voor de heren die over de nodige kunstkennis beschikken. Golsteijn schetste Baalbergen als een ervaringsdeskundige en dichtte zichzelf ook de nodige kennis toe.

Winnares

Golsteijn bouwde tijdens zijn speech, die met de nodige luchtigheid was doorspekt, de spanning op. De inzendingen van de vier genomineerden werden benoemd, maar uiteindelijk bleek dat de heren juryleden voor de collages van Lizette Hogewoning waren gezwicht. De winnares werd door Kees Baalbergen beloond met een geldbedrag en een trofee. Bovendien is zij de volgende die van 15 juli tot 30 september in het bedrijf haar creaties mag exposeren.

Hogewoning: 'Ik ben verrast en natuurlijk ook blij dat ik hier mag exposeren'. Zij is inderdaad een beginnende kunstenares. Pas in november van het vorig jaar begon Lizette, geboren in Rijnsburg en nu woonachtig in Sassenheim, met haar kleurrijke papiercreaties waarmee haar de hoogste eer te beurt viel.

Reageer als eerste