Logo allesoverkatwijk.nl
Bèr Mordang, Teuntje van Delft, Prudent Staal, Generaal Van der Louw, Peter en Ank Korbee (v.l.n.r.). | Foto: pr
Bèr Mordang, Teuntje van Delft, Prudent Staal, Generaal Van der Louw, Peter en Ank Korbee (v.l.n.r.). | Foto: pr (Foto: pr)

Jubileumboek Korbee voor Koning Willem Alexander

Peter Korbee, samensteller van het fotoboek '100 jaar Marine Luchtvaartdienst' heeft zijn boek vorige week donderdag op Paleis Noordeinde, het werkpaleis van Koning Willem Alexander, overhandigd. Hij deed dit op verzoek van de Koning zelf.

Peter presenteerde zijn jubileumboek vrijdagmiddag 2 juni in de Hangaar van het Vliegkamp Valkenburg, waar dagelijks de Soldaat van Oranje wordt opgevoerd.

Een geslaagde happening met diverse sprekers vanuit de Marine Luchtvaart, zoals de laatste commandant van het Vliegkamp Valkenburg Eric Kopp, alsook burgemeester Visser en wethouder Knape. De sprekers werden muzikaal omlijst door de Big Band Plus van DVS. Peter stelde dit, inmiddels vijfde boek, samen ter ere van het 100 jarig bestaan van de Marine Luchtvaartdienst. Een jubileum waar in september landelijk aandacht wordt besteed.

Koninklijke interesse

Koning Willem Alexander, die veel interesse heeft in de Marine Luchtvaart, liet per brief weten bijzonder geïnteresseerd te zijn in het boek en nodigde Peter uit naar Paleis Noordeinde te komen. Afgelopen week werden Peter en zijn vrouw Ank, Bèr Mordang, vliegtuigmakerkonstabel 1e klas, Prudent Staal, veteraan en historicus en dagvoorzitter Teuntje van Delft, ontvangen in de Indische zaal van Paleis Noordeinde. Een historische zaal met geschenken uit de tijd van de connecties met Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea.

Generaal Hans van der Louw, generaal-majoor der infanterie van de Koninklijke Landmacht en chef van het Militaire Huis van de Koning, de persoonlijk Adjudant-generaal van Koning Willem Alexander. Van der Louw complimenteerde Peter met de uitzonderlijk fraaie samenstelling van het boek.

De activiteiten van Peter Korbee zijn overigens nog niet voorbij. Hij zet zich met een team gepassioneerden in, voor een historisch bezoekerscentrum op Valkenburg, om de geschiedenis van het Vliegkamp te bewaken en levend te houden.

Reageer als eerste