Logo allesoverkatwijk.nl

Eigenaar café 't Plein vindt jaar sluiting 'overdreven'

Café 't Plein moet gedwongen 12 maanden de deuren sluiten. Bij een inval door de politie op 12 mei zijn in het café op het Hoornesplein harddrugs gevonden. Eigenaar Maarten Dubbelaar is er kapot van.

'Dit kan weleens het einde voor ons betekenen.' Dubbelaar zit dinsdag samen met zijn gasten in zijn eigen kroeg. Het is de laatste dag dat hij open is. Donderdag moet hij de sleutels inleveren bij de gemeente.

Hij kan zich 12 mei nog goed herinneren. Een interventieteam stormde zijn café binnen waar op dat moment ongeveer 13 gasten zaten. Een van zijn gasten had harddrugs op zak en gooide dit direct op de bar.

Dubbelaar was zich van geen kwaad bewust. 'Die gasten gingen er gelijk vandoor. Ik heb ze nooit meer gezien.'

Dat zijn kroeg nu een jaar lang gesloten moet blijven, vindt hij overdreven en onbegrijpelijk. 'Wij hebben altijd netjes met de gemeente meegewerkt. We hebben de afgelopen twee jaar keihard ons best gedaan om dit café na zijn vorige eigenaar weer een goede naam te geven. Het is bijna onmogelijk om klanten met drugs buiten de deur te houden. Je kan mij ook niet vertellen dat er bij de cafés in het centrum niets gevonden wordt. Ze willen ons hier gewoon weg hebben.'

Dubbelaar maakt bezwaar tegen het besluit van de gemeente.

Reageer als eerste