Afbeelding
Foto: Freelensmedia.

Open Tuinen Dag 2017

Algemeen Rijnsburg

Groene vingers, creativiteit en lef. Eigenaren onderhouden hun tuin met vooral veel liefde

De organisatie van de derde Open Tuinen Dag kan terug kijken op een geslaagde dag. Velen hebben genoten van de opengestelde tuinen.

De variatie was enorm. Van een tuin achter een rijtjes woning, of een moestuin midden in het dorp, tot een ruime rustgevende en parkachtige tuin.

Deze editie was de start vanuit Woonzorgcentrum de Vlietstede of vanaf Vakantiepark Koningshof. De 21 tuinen liggen verspreid door Rijnsburg. Het maakt niet uit van welke startplaats je begint. Het bijzondere van deze tuinenroute is de diversiteit aan tuinen. Grote tuinen achter prachtige woningen, maar ook de knusheid van kleinere tuinen gewoon achter een rijtjeswoning. Zo zagen we in de tuin van Gerrit en Joke Heemskerk in de Van Saxenstraat een prachtige vijver met daarin een omgekeerde vaas. Door de wet van de communicerende vaten zwemmen de vissen omhoog de vaas in, heel leuk om dit vanuit je tuinstoel te bekijken. De tuin van Ronald en Annemarie Vink aan de Graaf Florislaan is een beleving. De paadjes en een kleine waterval verbinden de drie terrassen. Vandaar uit een veelheid aan kleurige bloemen en bomen. Alleen de klok van de Grote kerk haalt je uit je mijmering….In de tuin van Gerrit en Corrie de Mooij aan de Waterboslaan lonken de schitterende oranje rozen je de tuin in. De eigenaar heeft vooral in het voorseizoen veel werk aan de tuin, maar het resultaat mag er zijn. Als we even verderop de tuin van zoon Gerco en José de Mooij binnenfietsen, is Gerco nog even bezig in de tuin. 'Nee, ik weet echt niet hoeveel uur ik er in bezig ben. De tuin is een van mijn hobby's', laat hij weten. De voor- en achtertuin worden met elkaar verbonden door een 40 meter lange berceau van moeraseiken wat een heerlijke schaduwplek is.

Tijdens de ontdekkingstocht van de tuinenroute kon het publiek op verschillende plekken een kop koffie, thee of iets fris nuttigen. En zelfs genieten van een wijnproeverij. Het succes van deze derde Open Tuinen Dag vraagt volgend jaar zeker om een vierde. Foto's: Freelensmedia.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant