Zevende Tuigpaardendag bij Castellumruiters | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Concours d 'élégance is een van de onderdelen. | Foto: pr.
Concours d 'élégance is een van de onderdelen. | Foto: pr. (Foto: pr)
Valkenburg

Zevende Tuigpaardendag bij Castellumruiters

Castellumruiters Valkenburg organiseert zaterdag 17 juni a.s. de zevende Valkenburgse Tuigpaardendag.

Liefhebbers van deze edele viervoeters in alle soorten en maten komen die dag van 11.00 – 17.00 uur volledig aan hun trekken met een zeer gevarieerd programma.

Zo is er een concours d 'élégance met een vijftal authentieke rijtuigen, een politiehondenshow en een ponyshow. De gezelligheid komt helemaal los als de bekende zanger Arie Nijgh alles feestelijk en meezingend muzikaal afsluit rond 17.30 uur. Jong en oud(er) is van harte welkom aan de Torenvlietslaan 6 in Valkenburg.

'Ik kijk naar alles, maar ik kom in het bijzonder voor de tuigpaarden lage limiet waar om 14.30 uur om het regionale kampioenschap zal worden gestreden. En het concours d 'élégance van 13.30 uur daar kijk ik ook al naar uit, prachtig die aankleding en… de entree is gratis', aldus deze vaste bezoeker van de tuigpaardendag. Een grote verscheidenheid aan tuigpaarden en rubrieken met Hackney's, omlijst door verschillende showrubrieken, is dan ook vastgelegd in een kleurrijk programmaboekje wat die dag beschikbaar is.

Tijdens deze tuigpaardendag zijn er diverse onderdelen te bewonderen: tuigpaarden onder de man, zoveel rubrieken met Hackney's dat het concours één van de grootste in Nederland is en de organiserende vereniging geeft ook een show.

Dat er veel variatie en snelheid in het programma zit, blijkt uit de verschillende items van vijftien of dertig minuten. Heeft u weinig verstand van al die verschillende onderdelen, speaker Ben Vreeburg, ja hij is er echt, zal u bij elk onderdeel meenemen met zijn informatie en verhalen.

De bezoekers zullen zich dan ook zeker niet vervelen onder het vast en zeker heerlijk schijnende Valkenburgse zonnetje. En natuurlijk kunt u ook voor uw 'natje en droogje' bij deze tuigpaardendag prima terecht.

Laat u verrassen

Wilt u de meest geslaagde muzikale kruisbestuiving van Joling, Bauer, Hazes, Meeuwis, Kroes en Froger beluisteren?

Dan moet u om 17.30 uur komen kijken en vooral luisteren naar Arie Nijgh. Deze allround entertainer brengt de veelal Nederlandstalige liederen met een hoog meezinggehalte dus muzikaler kan de organisatie het niet laten eindigen, deze zevende Valkenburgse tuigpaardendag.

Valkenburg, de plaats die de liefde voor paarden ademt met ook de oudste paardenmarkt van Nederland (sinds 840), is zaterdag 17 juni vanaf 11.00 uur voor de liefhebbers van de tuigpaardensport en paarden in het algemeen 'the place to be'. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.castellumruitersvalkenburgzh.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>