Natasja en Isabel verzorgen samen concerten. | Foto: pr.
Natasja en Isabel verzorgen samen concerten. | Foto: pr. Foto: pr

Topmusici bij Paardenmarktconcert Rijnsburg Klassiek

Cultuur Rijnsburg

Morgen zaterdag 10 juni organiseert Rijnsburg Klassiek haar Paardenmarktconcert. Dit wordt gehouden in De Burgt op het Koomansplein, aanvang 19.30 uur.

Muzikale eregasten zijn de internationaal vermaarde Natasja Douma vleugel, Isabel Vaz cello en Isobel Warmelink viool. Drie topmusici die hun sporen hebben verdiend.

Samen verzorgen zij een sprankelend concert. Voorafgaande aan het concert en na afloop is er gelegenheid koffie te drinken of een wijntje te nuttigen.

Natasja Douma is in Rijnsburg geen onbekende. Ze kreeg haar eerste pianolessen van haar grootmoeder, de concertpianiste Roeli Schijf-Verhoog. Na haar studie conservatorium in Den Haag en Amsterdam won ze verschillende concoursen. Sinds 1998 is ze als coach pianist verbonden aan het conservatorium in Den Haag.

Isabel Vaz, geboren in Lissabon(Portugal), begon op zevenjarige leeftijd met cello. In 2007 verhuisde ze naar Nederland. Ze voltooide haar Bachelor en Master opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze werd onderscheiden in verschillende nationale en internationale competities. Isabel speelt op een franse cello uit de XVIII eeuw.

Isobel Warmelink (1996) begon met vioolspelen toen zij vier jaar was. Op haar negende werd zij toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2013 krijgt zij aan hetzelfde conservatorium les bij Vera Beths. Zij rondt nu haar bacheloropleiding af. Ze won verschillende prijzen. Isobel geeft regelmatig concerten met pianiste Natasja Douma.

Isobel bespeelt een Italiaanse viool, gebouwd door Bernardus Calcanius in 1755 en een strijkstok, rond 1900 gebouwd door de Franse stokkenbouwer Eugène Sartory, beiden aan haar in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).


Wie dit concert wil bijwonen is van harte welkom op zaterdag 10 juni vanaf 18.45 uur. Aanvang concert 19.30 uur. Voor en na het concert is er gelegenheid, koffie, fris of een glaasje wijn te drinken. Parkeren in de parkeervakken.

Uit de krant